Hranjenje

Pro i kontra papillon: vlasnička povratna informacija

Ovdje smo vrlo malo napisali detalje ove pasmine, a danas ćemo dati podu našim čitateljima.

inteligencija

Papilloni su obdareni iznimnom inteligencijom, a to se očituju brojnim osvrtima vlasnika. Nije neuobičajeno da te mrvice budu vješto lukav kako bi vlasnicima stekli neku vrstu pogodnosti njihovog psa.

Što se tiče izuma milijuna načina privlačenja pozornosti, moja dva papiliona su jednostavno magarca. Oni su spremni iskoristiti najmanju moguću slabost kako bi postigli moj cilj. Ponekad se čini da provjeravaju koliko imam povjerenja. I, vjerujte mi, u natjecanju za lukavost i snalažljivost, oni bi se pojavili kao bezuvjetni pobjednici.

Prljavština u kući

Mnogi vlasnici su oduševljeni čistoćom pasa leptira. Oni tvrde da su njihovi kućni ljubimci lako naviknuti na ladicu i koristiti ih kada je to potrebno (na primjer, u lošem vremenu - nakon svega, Papilloni su vrlo prljavi i ne vole veslati kroz lokve).

Kad je ulica prljava ili vrlo hladno, moji kućni ljubimci spremni su ići na pladanj. Ovi psi su nevjerojatno inteligentni. Sretni su što ne smiju držati nos iz kuće u takvom vremenu. A Rei pažljivo promatra, da u svakom slučaju nije malo prošlo poklopac - tako čist!

Također, vlasnici bilježe jednostavnost vođenja i brige za kućnog ljubimca:

Za mene je vrlo važno da papilone nemaju karakterističan miris psa. Osim toga, alergični sam, a alergija je pogoršana ako postoji pas u kući, ali takve probleme nije bilo s ovom pasminom. Najvjerojatnije je slučaj u odsutnosti podsloja.

Lako je da se brinem za kućnog ljubimca, gotovo da ne prolijeva i savršeno je pogodna za urbane uvjete. Izrežem malu vunu na šapama i repu - to je vrlo jednostavno. Richie gotovo ne laje, što mi se jako svidjelo, i on u potpunosti nedostaje agresije. Tako je sretan!

Možda će ta povratna informacija izgledati previše entuzijastično, ali to je istina!

Odnosi s drugima

Kod drugih životinja ova djeca se prilično mirno i čak vode prijateljstvu.

Kad je Linda došla u našu kuću, imali smo odraslog psa i mačke. Od prvog dana Linda je pronašla zajednički jezik s njima. Kasnije su se čak i prijatelji. Linda dijeli svoje igračke sa svojim prijateljima.

Papilloni lako mogu pronaći zajednički jezik s djecom i postati njihovi vjerni suputnici u igrama i šetnjama.

Kad je naša Gina imala godinu dana, imali smo dijete. Bila sam jako zabrinuta da bi postala ljubomorna na mom sinu. Ali Gina mu je vrlo nježno postupala i sada su najbolji prijatelji. Nikada ne vrijeđa dijete i voli se igrati s njim.

trening

No, socijalizacija i obrazovanje ljubimca vrlo je važan zadatak, koji se mora ozbiljno i pravovremeno pristupiti bez odgode. A recenzije vlasnika samo to potvrđuju.

Kai je naš prvi psa, a sami smo ga obučili. Vjerojatno, zbog neznanja, mnogo su propustili i počeli su proučavati dosta kasno. Činilo nam se da je još uvijek dovoljno mali da nešto nauči. Stoga, na ulici, loše sluša, hodamo samo uz uzicu. Borio se sa svim psima i može napasti prolaznika. U takvom ponašanju krivimo samo sebe, jer kod kuće je najblaži i najmiliji stvor. Vrlo nam je žao što nismo na vrijeme otišli na klase poslušnosti s njim.

Energetski i razigrani, ove su bebe spremne provesti sate u pokretu.

Papilloni obožavaju šetnje prirodom - u šumi, na terenu. Mogu se igrati i smrznuti cijeli dan. Često osvajaju na različitim sportskim natjecanjima.

Nismo još uvježbani, ali naši prijatelji na šetnji čak su sudjelovali u natjecanjima agilitya.

problemi

Od složenosti u sadržaju ove pasmine, vlasnici u svojim negativnim ocjenama ukazuju na ćudove jela:

Spremnost u hrani, po mom mišljenju, jedini je negativac papila. Morate pažljivo odabrati hranu koja će im odgovarati i bit će vam po vašem ukusu, pogotovo jer neki psi imaju alergiju.

Ovdje je jedino vrijedno jesti najmanje mrvicu pilećeg pada na podu - a to je sve, idućeg jutra sve će trbuh biti u crvenim mrljama. Zato sam podigla hipoalergensku hranu bez ptičice.

Druga značajka tih beba je da su oni vrlo slabo tolerirani od usamljenosti.

Bella je vrlo privržena obitelji. Nemojte propustiti priliku da leći u nogama i uživati. Voli sjediti na svojim rukama, drago je gostima. Uvijek želi biti u središtu događaja. Čak i iz kupaonice, čekam ispod vrata. Vrlo dosadno kad nitko nije doma, plačeći.

Savjeti za domaćinstva

Prije nego što se štene pojavi u kući, trebate se pripremiti za sastanak s njim: odrediti gdje će mu biti mjesto unaprijed za kupnju zdjelica, proizvoda za njegu i igračke. Također je potrebno ukloniti na nedostupni mjesto sve male, opasne i vrijedne predmete koje štene može pokvariti ili gutati.

Električne žice također rastu i nalaze se tamo. Zatim morate provjeriti jesu li vrata ormara čvrsto zatvorena, posebno onima gdje su pohranjeni lijekovi ili kemikalije za kućanstvo.

Već dugo smo se pripremali za kupnju psa. Pažljivo smo odabrali naše štenad papillona i nije mogao čekati dok se konačno ne bismo mogli vratiti. Sve "miraz" bilo je dugo spremno: zdjele, češljevi, madrac.

Čak su i igračke kupili cijelu planinu i malu ogrlicu. Vrlo smo se svi brinuli da je od prvog dana bilo dobro za nas. Uzgajivač nam je savjetovao da uklonimo sve opasne stvari. Dobro je da smo ga slušali. Kad je štene donijelo, već smo imali vremena čistiti i preurediti nešto.

Prvi dani u novoj kući

Jednom u novom domu, štenci često propuštaju svoju majku, a možda domaćini čekaju jednu ili dvije nemirne noći. Bez obzira na to kako je štene štene ni na početku plakala, nije ga nužno spavati noću ako se u budućnosti ne planira njegov stalni boravak. U svakom slučaju, neprihvatljivo je dopustiti mu da se popne i spusti s kreveta i stolica - štenci su vrlo nespretni, pad može dovesti do ozbiljnih ozljeda.

U početku je beba bila vrlo čarobnica za mamu. Noću je plakao toliko žalosno da je nekoliko puta potrebno da mu se približi i smiri. Na kraju sam ustao i odveo ga u svoj krevet. Brzo se smirio i zaspao. Sada mu je omiljeno mjesto. Voli ležati na kauču i gledati TV s nama.

Pješačenje i aktivnost

Ako je štene nedavno cijepljeno i karantena nije završena, nedostatak vanjskih šetnji može djelomično nadoknaditi aktivnim igrama u kući. Oni su također potrebni ako je štene neko vrijeme neka ostane sama. Kod pasa odraslih, to pravilo također funkcionira: zdravo je umorno i gusto se jede, ljubimac će zaspao u odsutnosti vlasnika.

Često idemo na dugu šetnju s Luckyjem. Primijetio sam da ako je vrijeme loše, a šetnja je kratkotrajna, ona se neumorno ponaša u kući - ona trči za mnom s malim repom, puno je sramota. Ako se dobro prošetala i pojela, odlazi u krevet.

Ne možete hraniti životinju prije hodanja i vježbanja. Hranjenje uvijek slijedi nakon šetnje u bilo kojoj dobi. Psi, kao i svi grabežljivci, vole odmor nakon srdačnog obroka.

Ako Papillon nije završio svoj dio, onda je, vjerojatno, prevelik. Ostaje treba ukloniti, au sljedećem hranjenju dati manje. Ako je pažljivo i pažljivo liznuo zdjelu - očito nije dovoljno. Nemojte dodavati hranu ovaj put. Bolje je malo povećati udio u sljedećem hranjenju.

Papillone se ne mogu nazvati amateri za jesti. Moj ljubimac ponekad ostavlja hranu na tanjuru. Možda se nada da ću promijeniti nešto ukusnije. Ali ne kupujem se u svojim trikovima. Samo očistim sve do sljedećeg hranjenja.

Za kupanje mrvica potrebni su posebni šamponi za štenad, od ranog doba navikle na sušenje sušila za kosu i drugih higijenskih postupaka.

trening

Za tri do četiri mjeseca dijete je već u stanju zapamtiti osnovne naredbe i obavljati ih nepogrešivo.

Počeli smo učiti Lolinu zapovijed kad je imala tri mjeseca, i doslovno je uhvatila sve što je bilo na letu. Do četiri mjeseca znala je tim "za mene", "sjediti", "lagati", "mjesto". Imam osjećaj da papilloni jako sviđaju kad se nauči nešto novo.

Video dnevnik

Oni koji smatraju ovu pasminu, bit će korisno vidjeti dugačak, ali zanimljiv video o životu štene papila. U kratkim pričama prikazan je prvi mjesec boravka u novoj kući.

Vlasnici ne samo lizati s malim, ali i trenirati, priviknuti na rezanje kandžama, itd.

Papillon vlasnici recenziraju o pasmini

Ovo je inteligentan, brzopletan, hirovito pas, zahvaljujući svojim ušima poput leptira. Dakle, sve ono što on, ovaj papillon, mišljenja o njemu su proturječne.

Uzgajivači papila imaju i svoje protivnike, ali kao i svaki pas... No, papillon predstavlja svoje minusove, tako da vlasnici često u dubinama svojih srca jednostavno ih dive i razmatraju njihove zasluge.

Želite znati kakav je papillon pas, vlasnik povratne informacije će vam biti zanimljiv.

inteligencija

Papiloni su vrlo inteligentni psi, među ukrasnim pasmina praktički su prvaci.

Angela, 22 godina

Moj Rafik je nevjerojatno pametan i lukav. On uvijek zna koji će od mojih gumba kliknuti da dobije ono što želi. Ako se održavaju svjetska prvenstva, Rafulka će zasigurno pobijediti! I on me voli i voli spavati sa mnom u krevetu. Zimi tako toplo s njim! No, na natjecanjima na agilnosti, koji se poslušaju bez sumnje, čak smo zauzeli drugo mjesto u gradu!

Anđeo, 38 godina

Poznati uzgajivač nam je dao odbijen papillon štene. Manja već tjedan dana potpuno je navikla, prijateljice s pladnjem, razumjela je da je radost i od šetnje točno krenu na vrata. A naši koraci od stepenica prepoznat će zvuk. On je i dalje veliki razgovornik - uvijek sluša, ne može ništa reći.

čistoća

Ovi psi više vole živjeti u čistoći. Pažljivo se očistite, poput mačaka. A o papillonima u odgovorima vlasnika uvijek je zabilježena ova kvaliteta.

Tanya, 28 godina

Omiljena okupacija Čarobnjaštvo - kupanje u kupaonici. Kada napunite sami, vrata bi trebala biti čvrsto zatvorena, inače će skočiti u vodu, nećete imati vremena gledati unatrag! Osim toga, njezina je kći učila da joj donese zdjelu u kuhinju nakon jela. A on ne kaže mrvicu kad jede. Na šetnjama, međutim, grickaju puddles puddles i blato, iako možete naručiti gumene čizme za nju!

Evo mojih papillon pluses - on voli čistoću i red.

Sasha, 25 godina

Dokle god se mogu sjetiti, cijelo vrijeme su živjeli u našoj obitelji dva ili tri papilona. Mama ih jako voli, kaže ona, za čistoću i um. A kako onda! Učimo ih od štene, šapama nakon šetnje. Naši psi savršeno poznaju svoju ladicu, štoviše, primijetili su da starješine podučavaju ovu umjetnost mlađima.

Kada pročitate o Papillonsovim ocjenama o pasmini, vlasnici zabilježiti svoju odanost.

nježan

Ovi psi vole svoje vlasnike. Kada obitelj ima papillon, mišljenja vlasnika su jednoglasna - oni su suprotstavljeni usamljenosti.

Bella, 54 godina

Naš Jim fizički ne može biti sam. U večernjim satima uvijek je sa svojom obitelji, spavajući na nogama. On obožava goste, vrlo je gostoljubiv! Kada se ujutro raspršimo za posao, plačući gorke suze, baš kao što radosno susrećemo. Moj sin mi kaže da pola sata prije mog dolaska, Jim sjedi ispod vrata, šećući njegov rep i čekaju me, bez obzira kada dođem.

Kada vlasnici papillon negativnih recenzija, to je uglavnom zbog finicky prehrambena navika. No, kljunovi savjetuju slušati u vezi s "mišljenjem" psa, to može biti u zdravlju kućnog ljubimca.

Kira, 20 godina

Kupili smo najbolju hranu na svijetu za Papillon. I on ne želi jesti! Tri je dana izgladnjivao, nekako je pojeo jedan dio, počeo se brinuti o tome da zavija i grglja rukama. Odnijeli su se od veterinara, bilo je alergije. Ispada da smo bili krivci, moramo odabrati nešto drugo.

Još jedna značajka - morate početi trenirati na vrijeme. Papillon je takav pas, recenzije vlasnika koji nisu počeli trenirati na vrijeme, su negativni. Papillon postaje apsolutno nekontroliran, i potrebno ju je držati na remen za šetnju.

"Papillon je čovjekov pas"

Olesya Ershova, uzgajivač papula (uzgajivačnica "Shine of Fortune"), radno iskustvo s ovom pasminom - od 2012. godine.

Pasmina ima nekoliko imena: Papillon, Papillon i Continental Spaniel. Kontinentalni spaniel patuljasti je izvorni naziv pasmine, a postoje dvije vrste: papillon i phalene. Papillon - psa s stalnim ušima, i falen - s vješanjem. Patuljasti kontinentalni spanieli bili su vrlo popularni među španjolskim i francuskim plemstvom, uključujući kraljevske sudove.

Značajka pasmine - ogromne uši, koje podsjećaju na leptirske krila i te uši uvijek su u pokretu. Zbog ove osobine papilloni se nazivaju i "leptirski pas".

Prvi papillon koji sam imao u 2012, a ja sam bio podvrgnut pasmini: to su nevjerojatni čovjek-psi.

Kakav lik ima papillon?

Sada papilloni postaju sve popularniji zbog živog temperamenta, oni su izvrsni vjerni suputnici. Promjena vlasnika odraslih papilona je teška.

Papilloni su ljudi usmjereni psi, pa čak i na prepunim mjestima možete prošetati s njima bez vode.

Promatranja uzgajivača: Unatoč sitnim veličinama, ovi psi na šetnji su neumorni i vrlo brzo se trče. Papillon može ići mnogo kilometara i voljeti putovati, tako da ih mnogi vlasnici vode na duge izlete. Papilloni su jako voljeli plivati.

Papillon će se savršeno prilagoditi bilo kojem gospodaru. Ako trebate leći na rukama - leći će, ako vam ponudi igrati - rado će prihvatiti pozivnicu. No, oni su nenametljivi, a ako se vlasnik, na primjer, ne osjeća dobro, neće zahtijevati pažnju.

Papillon je potpuno bez agresije, ne ugriza osobu i voli djecu. U obitelji s djecom ovaj će pas postati prijatelj i djetetu i svojim prijateljima koji dolaze u posjet. Papillon nikada ne vrijeđa dijete, ali morate osigurati da dijete ne našteti psu.

Promatranja uzgajivača: Papillon savršeno koegzistira s drugim životinjama, skladno se uklapaju u bilo koje stado, ali, u pravilu, uz pomoć lukavosti (bez sukoba) postižu primat među ostalim kućnim ljubimcima.

Papilloni su vrlo čisti. Oni su savršeno naviknuti na pelene i na grob. Mogu se naviknuti na dvosmjernu stazu, a preporučljivo je hodati s tim psima.

Papillon gotovo nikad ne leti, a vrlo je zgodan kad se drži u stanu.

Nije preporučljivo napustiti Papillon sam, to je čak i napisano u standardu, ali ja, na primjer, rad, a psi su savršeno kod kuće bez mene. Kad ne budem, spavaju.

U pravilu, kod kuće papillon ne pokvariti ništa.

Je li lako trenirati Papillon?

Papilloni su neobično inteligentni psi. Uspješno sudjeluju na sportskim natjecanjima (agility, freestyle). Jedan od mojih štenaca prodaje se u Velikoj Britaniji, i tamo on osvaja utrke za ofenzive.

Promatranja uzgajivača: papillon je vrlo lako obučen. Ako je pas uključen, to će pokazati odličan rezultat. I zahvaljujući spektakularnom izgledu, papillon često postaje najbolji pas izložbe.

Postoje proizvođači pasnih jela, a postoje i oni koji su motivirani igračem. Mnogo papiliona su "lude" na igračkama, a motivacija u njihovom slučaju, u pravilu, je razigrana.

Kako je zdrav pas kao papillon?

Papillon je vrlo zdrav pas, ali psi koji sudjeluju u uzgoju trebaju proći testove za genetske bolesti: progresivnu atrofiju mrežnice i neuropatsku distrofiju. Svi psi su testirani i imaju međunarodne certifikate da su zdravi.

Kako se brinuti o Papillonu?

Unatoč činjenici da ovi psi imaju dugu kosu, briga o papillonu nije zamorna. Samo šapice papige su izrezane, ostatak kose je samo češljana oko jednom tjedno.

Vuna papillon je samočišćenje, pa čak i ako je pas prošao kroz blato, a nakon što je osušio i potresao, vuna ostaje čista.

Preporuka uzgajivača: Za pranje papillona koristite hidratantni šampon, po mogućnosti balzam, tako da krzno ne izlazi iz trave.

Zimi, papillon se ne smrzava, a ja ih ne nosim do -15 stupnjeva - oni su vrlo aktivni u šetnji i mogu hodati dugo, posebno na suhom snijegu. U jesen se vrlo dobro hodaju čak i na kiši. Ovo nije gnjavaža koja će zaobići lokve.

Kakav vlasnik treba Papillon?

Papillon će odgovarati gotovo svima. Jedina iznimka su umirovljenici koji imaju problema s mišićno-kožnim sustavom.

Fotografija Papillona iz osobnog arhiva Olesya Ershova

Papillon - vlasnici povratne informacije o pasmini

Uzgojena u Francuskoj, ova pasmina odavno je omiljena europskih obitelji. U mnogim aspektima to se dogodilo zbog činjenice da je priroda papilona dovoljno varljiva. Na prvi pogled izgleda da će takav snažan cutie, mirno sjediti u rukama vlasnika i mirno provaliti. Međutim, povratne informacije vlasnika navode drugačije. Energetski i veseli pas voli aktivan životni stil i duge šetnje na svježem zraku.

Papillon - vlasnici recenzije

Naravno, takva dvojna priroda prima i pozitivne i negativne povratne informacije. Ono što samo naglašava individualnost svakog pojedinačnog predstavnika ove pasmine. Kao što se ispostavilo, odabrali smo nekoliko živopisnih mišljenja vlasnika koji bi maksimalno pokazali prirodu životinje u primjeru životnih situacija uzgajivača.

Povratne informacije o Papillonu

U mom životu vidio sam mnoge pse, cijeli spektar različitih životinja prošao je kroz moje ruke. Isprva je to bilo mongrel, chow chow i još par. S vremenom je došao zavoj i Papillon. Došao je u našu kuću sasvim slučajno, prijatelj je isporučio višak štenaca, jednostavno nisu mogli pružiti takvu gomilu. A budući da nije bilo kupaca, pristao sam uzeti za sebe.

Pas papillon, fotografija koju je podijelila Elena Romanovich.

Muž ju je nazvao Browning, rekao je da će s tim imenom biti oštri kao strojnica. Međutim, odlučio sam da će mu Zhorik više odgovarati. Posebno s obzirom na činjenicu da hrčak Joseph Vissarionovich i kornjača Roosevelt već imamo. Žora je pokazala da je vrlo pametan pas i to nije iznenađujuće, jer drugo mjesto u smislu inteligencije preuzima pas papillon, vlasnici recenzije govore o istom.

Naravno, njegov je oštroumni um Zhora počeo očitovati na polju varanja, koji će dobiti hranu. Prvo što je naučio bio je otvoriti kutiju hrane. I nitko ne bi primijetio sustavni gubitak hrane, ako se ova harya nije počela buncati. Došlo je do zaključka da se sadržaj kutije doslovce ispario u jednom danu. Nakon što je proveo istražni pokus s skrivenom kamerom, bilo je moguće otkriti nevjerni prekršitelj. Za ono što je dobio od dijela fileta.

Povratne informacije o Papillonu

Dobar dan! Odlučili su imati kućnog ljubimca sa svojom ženom, dugo su mislili da će to bolje, mačka ili pas. Dogovorili su se za psa, a potom je započeo dugi izbor prikladnih pasmina. Supruga onda jedna stvar je pogrešna, a onda još jedna, koja mi se sviđa, ne sviđa joj se. U takvim beznadnim pretraživanjima prošlo je mjesec dana. Međutim, to je jasan početak razgovora kad su došli na forum o Papillonu.

Pasmina papillon, fotografija Elene Romanovich.

Pasmina je upravo onakav kakav nam je potreban. Stan je mali pa sam htjela životinju i malu. Ali to nije pas analogni mačka, ali brz i aktivan ljubimac. Počeli su dublje vuniti forum, pokazalo se da vlasnik papila prikuplja odgovore uglavnom pozitivno, osobito s obzirom na aktivnost.

Odlučili su i kupili prekrasnu djevojku Lilyu. Voljeli smo je jako, i zaljubila se u nas. Najveće iznenađenje bila je potpuna nedosljednost našeg kućanstva na ono što su rekli o pasmini papilota, osobito - negativno. Linije ga često, ali nema problema s tim. A razvijena inteligencija potiče nepostojanje problema s hodanjem i poslušnošću. Vrlo brzo je savladala najvažnije ekipe, a do sada nije bila osobito skandalozna.

Video pasmine je kontinentalni španski (Papillon)

Pro i kontra od papilona

  • Mala veličina, može se čuvati u malom stanu.
  • Razlikuje se od razvijenog uma i lako je trenirati.
  • Prijateljski karakter, strpljiv i ne agresivan.
  • Relativno složena briga za kaput.
  • Pas zahtijeva aktivnosti.
  • Ako se pas ne podigne, možete dobiti nekontrolirani ljubimac.

Unatoč sukobljenim ocjenama o pasmini, općenito imamo pametan pas koji svakako zahtijeva aktivnosti i relativno ozbiljnu brigu. Lako je trenirati i savršeno se uklapa u obitelj. Potonje će biti posebno optimalne, uz ranu socijalizaciju štene.

  • Papillon - slika i opis pasmine (+ njegu, održavanje)
  • Škripac lisica: fotografija, cijena, njega
  • Mali psi: popis pasmina s fotografijama

Na stranicama naše stranice pronaći ćete informacije o pasmama pasa, liječenju bolesti, preporukama za njegu, pregledima gotovih hranjenja i pregledima o njima, kao i mnogim drugim korisnim i zanimljivim!

Papillon

Elegantna pasmina pasa papillon su predstavnici minijaturnih ukrasnih pasmina pasa - papilona i phalena. Sve do nedavno, ove pasmine pripisane su jednoj grani, ali sada Međunarodno kinesko društvo na izložbama razlikuje ove pasmine.

Papillon je jedinstvena i vrlo drevna pasmina pasa, čija povijest ima više od 700 godina. Prema jednoj verziji rodno mjesto papilla je Belgija, s druge strane - Španjolska. Nema točnih podataka o mjestu podrijetla ove pasmine.

Papillon (Papillon), Papillon, Phalen, patuljasti španijel, leptir elegantna Francuski, Francuski cvijet, pas kraljevi - sva ta imena i nadimci opisuju isti pas. Ovo je dugodlakna pasmina pasa koja ima stajaće bujne uši, u obliku leptira.

Takav kućni ljubimac može se držati u stanu. Ne vjerujte, ali ovaj mali pas može postati najplodniji branitelj svoga gospodara i idealan prijatelj za svoju djecu. Pas pasmine Papillon je prijateljski, ima lijepu temperaturu i može vas pratiti na kratkim šetnjama i dalekim udaljenostima.

Opis pasmine papilona

Papillon ili ventilator dobro je izgrađen pas, tanki kostur. Standardna pasmina papilona:

Visina: visina na grebenu je 20 do 28 cm;

Težina: od 1,8 do 2,5 kg;

Glava: zaobljeni oblik lubanje, što je jasno vidljivo između ušiju;

Njuška: Zaobljene i ukazao na izljev, multi-boji mrlje na vunu i provjerite je li crni nos, crnu prugu od čela do nosa;

Uši: ova pasmina postoje 2 vrste uši: stand (u opisanom obliku leptirovih krila s paperjast dugu kosu) i prateći (oblik kapljica). Vrsta s stalnim ušima zove se papillon, a vješanjem - falan;

Šape: tanka, srednja visina;

Rep: zaobljen na poleđini, prekriven dugom kosom;

Vuna: Vuna je gusta, ponekad vrlo dugo, počiva na tijelu, na ušima i fluffy repu, ponekad na nogama, tijelo boje Papillon bijelo u boji mjestima, osim na tamno-smeđe i crveno-smeđe tonove.

Karakter papillona

Vaša obiteljska ljubimac draga je posvećen veseli prijatelj koji nikada neće biti dosadno ili dosadno. Ovaj ljubimac je savršen za držanje u obitelji i stanu.

Osim toga, papillon vas može spasiti od izgleda štakora u kući - nakon svega, on je izvrstan slatkiš. Nije ni čudo što ga je voljela Marie Antoinette i Marquise de Pompadour. Papilloni su bili popularni na dvoru kralja Luja XIV.

Ovi izuzetni cvjetovi Francuske prikazivali su na njihovim platnima poznati majstori kao Van Dyck, Rubens i Wermer iz Delfta.

Ako vlasnik u opasnosti, te slatka psi koji imaju mekanu vesela narav, odmah pretvoriti u težak ratnik koji može prepoznati neprijatelja. Sličan slučaj je poznat u povijesti kao omiljeni-Papillon francuski kralj Henry treći, pokušavajući ga upozoriti na nadolazeće katastrofe, ali reži i laje njegovog vlasnika psa, na žalost, nisam obraćala pažnju, i bio je u stanju prepoznati psa savjet, pa ubijen izdajica.

Papillon je prijateljski prijatelj koji može biti smiren sa svojim gospodarom i vrlo pokretljiv u igrama s djecom. Ova nježna psa može zaštititi vašu djecu od opasnosti - to će vas obavijestiti snažna pasmina pasa.

Papilloni podsjećaju na sitne žive igračke koje se mogu igrati s tobom satima, a ne pokazujući njihov umor. Ali u igrama s ovim psom, morate znati mjeru. Duga šetnja ili kratka vožnja - svi su na ramenu. Ovi psi su često dani kao mali, živi prijatelji koji bi mogli biti stiješnjeni, peglati i milovati - oni stvarno vole. Odgovaraju vama s predanošću i velikom ljubavlju. Sada možete kupiti ovu divnu životinju u posebnom vrtiću.

Papillon ne tolerira grubost i okrutnost, ne vole prekomjerne krikove i krikove. Ovi psi imaju izvrsnu memoriju i mogu predvidjeti vaše postupke. Usput, papilijane imaju osjećaj ljubomore prema vlasniku, ali dobro se slažu s drugim psima. Psi ove pasmine ne smiju se držati u kavezu.

Papillon-pas leptira

Izbornik za navigaciju

Korisničke reference

Korisničke informacije

Vi ste ovdje »Papillon pas leptir‘Obrazovni program za početnike’Kći snova pas-Papillon

Kći sanja psa-papila

Poruke 1 stranica 16 od 16

Share12012-11-15 17:17:55

  • Autor: Lelik
  • Ušao je u svjetlo
  • Registriran od: 2012-11-15
  • Pozivnice: 0
  • 0 postova
  • Poštovanje: [+ 0 / -0]
  • Pozitivan: [+ 0 / -0]
  • Provedeno na forumu:
    9 sati i 57 minuta
  • Zadnji posjet:
    2013-01-27 20:37:27

Shvaćamo da je to prije svega naša odluka. I moj muž i ja imali pse, shvaćamo što to znači, a mi smo spremni za ideju "malog psa". Da bi ovo pitanje više odgovorno razmotrilo, imala sam nekoliko "glupih" pitanja:
1. Vidim da pišu da postoje dva standarda težine za papillon: do 2.5 kg i do 5 kg. Razlikuju se nekako izvana, može li se to unaprijed odrediti? To pitanje me zanima, jer puno putujemo, ne mogu zamisliti da stavljam psa u prtljagu. To znači da veličina do 2,5 kg općenito osigurava da će unutrašnjost zrakoplova biti dopuštena.
2. Osim sanjanja psu, imam mlađe dijete 1.2. U kojoj su mjeri ti pametni psi, prema svim opisima, tolerirali dječju odbojnost?
3. Postoje li poseban svojstva u prirodi papila, koji moraju biti unaprijed poznati, razmišljajući o izboru ove pasmine. Na primjer, kako oni toleriraju samoću?
Oprosti mi zbog činjenice da ta pitanja mogu činiti "idiotski". Čini se kao da su mnogi članci i forumi pretraženi, ali još nisam to u potpunosti razumio.

Share22012-11-15 18:01:48

  • Autor: Lunik
  • zaključan
  • Mjesto: Kursk
  • Registriran od: 2011-08-02
  • Pozivnice: 0
  • Postovi: 0 Članovi:
  • Poštovanje: [+ 134 / -58]
  • Pozitivan: [+ 217 / -40]
  • Spol: Muški
  • Godina: 54 [1964-06-14]
  • Provedeno na forumu:
    2 mjeseca 15 dana
  • Zadnji posjet:
    2014-11-07 11:38:06

Dragi Lelik, u pitanjima po mom mišljenju, kad nema ništa odvratno.

1. Vidim da pišu da postoje dva standarda težine za papillon: do 2.5 kg i do 5 kg. Razlikuju se nekako izvana, može li se to unaprijed odrediti? To pitanje me zanima, jer puno putujemo, ne mogu zamisliti da stavljam psa u prtljagu. To znači da veličina do 2,5 kg općenito osigurava da će unutrašnjost zrakoplova biti dopuštena.

Svi psi su različiti. Odredite štene će on do 2,5 kg ili više može uzgajati i to ovisi o genetici štene.

Osim sanjanja psu, imam mlađe dijete 1.2. U kojoj su mjeri ti pametni psi, prema svim opisima, tolerirali dječju odbojnost?

Papillon nije glup - to je vrlo inteligentan pas, stoga je vrlo lako trenirati.
Sve ovisi o odraslima. Morate shvatiti da uzmeš štene, a on je jednako mali kao dijete. Stoga, ne treba slijediti štene, nego dijete, da ne bi izazvao štene štene.
Usput, imamo i maleno dijete (3 godine). Psi i dijete su prijatelji. Za cijelo vrijeme zajedničkog života, pas ga nikada nije uvrijedio, za razliku od djeteta.

3. Postoje li poseban svojstva u prirodi papila, koji moraju biti unaprijed poznati, razmišljajući o izboru ove pasmine. Na primjer, kako oni toleriraju samoću?

Nisam primijetio takva pozitivna svojstva, iako su svi psi različiti i sve ovisi o određenom štencu.

Share32012-11-15 18:08:22

  • Autor: Miroshkina
  • Izgrađen je krov
  • Mjesto: Moskva
  • Registriran od: 2011-12-30
  • Pozivnice: 0
  • Postovi: 0 Članovi:
  • Poštovanje: [+ 26 / -2]
  • Pozitivan: [+ 51 / -10]
  • Spol: žensko
  • Provedeno na forumu:
    12 dana 7 sati
  • Zadnji posjet:
    2018-03-16 14:33:08

Lelik
Čak i ako postoji gornji standard za težinu, recimo 5 kg + težine nosača. U kabini aviona dopušteno je prijevoz do 6 kg. zajedno s kavezom. Mislim da je svaka varijanta papillon prikladna, kao psa pratitelj na putovanju!
Pravi odabir pomoći će iskusnom, dobro utemeljenom uzgajivaču, vrtiću!
Obično Papillon izbjeći neugodne situacije za njega, bježi od razigranih olovke ili zalizhet beskonačne ljubavi (dimnjak i donijeti odluku za drugo).
O usamljenosti ne znam, imam tri psa. Svatko je prijateljski, angažiran jedni drugima u našoj odsutnosti.
Možda će vam iskusniji papinisti reći nešto drugo! U svakom slučaju, želim sreću u stjecanju prijatelja!
Leptiri su divna stvorenja)))))))))))

Share42012-11-15 19:22:54

  • Autor: RITA
  • Kuća s garažom
  • Mjesto: г.Москва
  • Registriran od: 2007-02-08
  • Pozivnice: 0
  • Postovi: 0 Članovi:
  • Poštovanje: [+ 380 / -1]
  • Pozitivan: [+ 14 / -2]
  • Spol: žensko
  • Starost: 51 [1966-10-17]
  • Provedeno na forumu:
    1 mjesec 27 dana
  • Zadnji posjet:
    2015-03-21 21:44:07

Čak i ako postoji gornji standard za težinu, recimo 5 kg + težine nosača. U kabini aviona dopušteno je prijevoz do 6 kg. zajedno s kavezom.

Do 8 kg. Odletio sam u Prag dva velika Papillon i prijevoz u SALONE.vES PREVISHAL 8 kg. nitko nije ni rekao ni riječ. Ovisi o tome koja tvrtka. Netko i za tri kilograma će biti ogorčen.

Share52012-11-15 19:26:15

  • Autor: RITA
  • Kuća s garažom
  • Mjesto: г.Москва
  • Registriran od: 2007-02-08
  • Pozivnice: 0
  • Postovi: 0 Članovi:
  • Poštovanje: [+ 380 / -1]
  • Pozitivan: [+ 14 / -2]
  • Spol: žensko
  • Starost: 51 [1966-10-17]
  • Provedeno na forumu:
    1 mjesec 27 dana
  • Zadnji posjet:
    2015-03-21 21:44:07

Na primjer, kako oni toleriraju samoću?

Ako ostavite psa za dan i više sam, ali naravno da će patiti. I ako su ujutro otišli i radili nakon posla, to je normalno. Sudeći prema mojim psima i moj prijatelj, dan oni imaju jake, zdrave son.Tochno sati do 5. Ponekad, čak i tijekom dana na ulici ne žele ići.

Share62012-11-15 19:39:08

  • Autor: RITA
  • Kuća s garažom
  • Mjesto: г.Москва
  • Registriran od: 2007-02-08
  • Pozivnice: 0
  • Postovi: 0 Članovi:
  • Poštovanje: [+ 380 / -1]
  • Pozitivan: [+ 14 / -2]
  • Spol: žensko
  • Starost: 51 [1966-10-17]
  • Provedeno na forumu:
    1 mjesec 27 dana
  • Zadnji posjet:
    2015-03-21 21:44:07

Sve ovisi o odraslima. Morate shvatiti da uzmeš štene, a on je jednako mali kao dijete. Stoga, ne treba slijediti štene, nego dijete, da ne bi izazvao štene štene.

Napisao si vrlo točno, inače, nećete reći. I ljudi koji uzimaju male štene u kući u kojoj je malo dijete trebaju se jasno izrezati na nosu da bi ŠTILA trebala biti zaštićena od djeteta. Barem prvi put kada je zanimanje djeteta s dolaskom štene vrlo povišeno i objasnite da je možete prstom dotaknuti. A onda, kad se dijete navikne na štene, da jest. Štenac mu neće biti zanimljiv. Ali uvijek morate slijediti! Djeca imaju krutost, pa čak i dio prve dječje okrutnosti.
Primjer.
Moja je kćer odrastao s azijskim štencem. Ona je 2,5 godina, azijske žene 1,5 godina. Jednog lijepog dana prošao je azijska žena koja se mirno spasila i uzela joj nogu. Naravno, pala je! Moja je kći ustala i urlajući se u Aziju s urlikom i stisnula zube između njezinih ušiju, i rukama na obrazima. Raval s takvom mržnjom da smo jedva izvukli zube. Na Aziji su na glavi bili krvavi otisci prstiju djetetovih zuba. Evo kako se to događa. Moj prijatelj, dijete od 5 godina, posebno skočio s stolca na mačića, koji je spavao u blizini (rezultat je bio strašan). Pa, ima vrlo mnogo slučajeva. Djeca su vrlo okrutna. Iako su sva moja djeca odrasla s psima.

Kakav pas odabrati? Yorkshire terijer ili Papillon? Odaberite i usporedite

Yorkshire Tereri su relativno nedavno uzgajani u Engleskoj, a trenutno su, zajedno s papiolijama, najpopularniji ornamentalni zatvoreni psi.

"Yorkshire" - vrlo mali psi, čija težina prema standardima pasmine ne bi trebala prelaziti tri kilograma.

Terijeri, zahvaljujući svom lijepom držanju, kompaktnoj veličini i elegantnom izgledu, stvaraju dojam jake, iako male životinje.

Prema standardu, psi imaju čelik s plavkastom bojom od temelja repa do vrha, a na prsima - smeđe-crveno.

Unatoč maloj veličini, Yorkshire terrieri u prošlosti bili su posebno uzgajani za hvatanje raznih malih životinja i štakora. Od tog vremena psi su naslijedili budnost, budnost, tvrdoglavost i odličan odgovor, zahvaljujući kojoj su terijeri su uvijek na vidikovcu i njegov lavež mogao uplašiti potencijalne lopove.

Lovački instincts Yorkies mogu biti opasni, prije svega, i za pse sami - na teritoriju terijeri mogu lako jesti razne kljube ili miševe. Oba nisu smrtonosna, ali mogu izazvati ozbiljne uznemirenost želuca kod ovih beba.

Ovi psi s dobroćudnim njušinama osjećaju se sjajno ne samo u apartmanima, već iu raznim vrstama prijevoza, pa čak iu zrakoplovima. "Yorkie" lako može živjeti čak iu hotelima, bez nanošenja posebnih problema svojim vlasnicima.

Papilloni (Papillion) - vrsta igračaka koji su bili izuzetno popularni u srednjem vijeku. Ime pasmine "Papillion" na francuskom znači "leptir" i nagovještava u uši tih pasa, koji u svom obliku nalikuju velikim krilima insekata.

Možemo reći da su papiloni klasični pasovi pasa, uzgojeni u Francuskoj. Rast izložbenih primjeraka može biti 280 milimetara u grebenu težine do 4000 grama.

Prosječni životni vijek ove pasmine je dvanaest do petnaest godina.

Papiloni su vrlo posvećeni njihovim gospodarima, imaju veselje i živahni temperament.

Štenci trebaju socijalizaciju prije nego što mogu otvoriti oči. To je zbog činjenice da papilionice mogu povrijediti griženje kada se nešto zastraše. Ali nemojte dopustiti da ova činjenica plaši potencijalne vlasnike ove djece - ovaj trenutak se lako može nadvladati pravilnom obukom i obrazovanjem.

Poput Yorkshire terijera, papiolions su vrlo pametni i mogu biti savršeno obučeni. Te jadne djece vrlo su prikladne za život u stambenim zgradama, jer imaju dosta prostora.

Funny French Papillon (Papillon): Opis pasa s luksuznom bojom

Papillon je poput elegantnog francuskog cvijeta - lijepog i krhkog poput dodira. Zato se zovu obožavatelji ove vrste. Njegovo drugo ime je patuljasti spaniel, ali najviše je poznato pod prvim, što karakterizira izgled mrvica.

Divno biće izgleda impresivno i ima nenadmašne intelektualne sposobnosti.

Leptirski pas i njezina priča

Njezin nadimak je zbog ušiju koje izgledaju poput nježnih krila insekata u otvorenom obliku. Ovo se primjećuje na prvi pogled. Njihov se izgled podudarao s pojavom njihova imena. Od tada je prošlo 800 godina.

Usko su bili povezani s vladajućim dinastijama i tajanstvenim incidentima palače. Prema legendi vladaru Henrika III Francuske na sramotu on idolized sitne peseki, moljaca, koji ga je tjerao da ih kupe i velike potrošnje na grandiozan sadržaja. Bilo je golih iznosa.

Jednog dana jedan od njegovih favorita pokušao ga je spasiti od atentata podizanjem glasne kore, predvidivši nesreću. U ovom trenutku u kraljevskim komorama bio je redovnik koji je želio ubiti vladara. Nakon protjerivanja malenih, pokušaj je počinjen.

Kasnije, strast za tih lijepih stvorenja potaknula je Louis XIV i njegovi nasljednici, uključujući i svoje favorite. Oni su ponosno nosili naslov "sobu omiljena plemića". Oni su bili prikazani u portretima uz eminentne majstore.

U dvadesetom stoljeću Englezi su ih prešli s Spitzom. To je poboljšalo stanje sloja, steklo je karakterističnu sjaju i postalo deblje. Od tada, popularnost sudskih kućnih ljubimaca nije smanjena.

Opis pasa

To su elegantne i elegantne životinje male veličine. Izgledaju luksuzno. Minijaturni spanieli su obdareni skladnim vanjskim izgledom. U svom tijelu sve je savršeno:

  • Tanko lice, lagano podignuto prema gore;
  • maleni tamni nos;
  • široke oči u obliku badema;
  • glatka linija leđa;
  • Jaki kostur, stvarajući osjećaj krhkosti;
  • svjetlo i graciozan hod s bilješkama aristokracije;
  • izduženi prtljažnik;
  • škare za ugriz, jake čeljusti;
  • dobro pubescent rep, bačen preko leđa ili bedra;
  • Šape poput zeca, s pokretnim prstima.

Boja je bijela ili crna s mrljama.

Vlasnik povratne informacije

Prema mišljenju većine njih, to je slatko i dirljivo čudo. Rijetko impresionira sa svojom pažnjom i genijalnosti, uvijek se možete osloniti na njega. Zabava i energija za ovo stvaranje više je nego dovoljno. Volite društvo, prijateljske zabave i aktivnosti na otvorenom. Pokušava uspostaviti vezu sa svima, dobiva dobro s mačkama ili pticama. Istodobno se ne razlikuje u opsesi, ostaje taktičan i pravilno promatra ljudski duh.

Karakteristike karaktera

Ovi lijepi muškarci više puta su bili uključeni u ocjenu najinteligentnijih četveronožnih prijatelja planeta, zauzimajući osmo mjesto u njemu. Sve zahvaljujući izuzetnoj inteligenciji. Minijaturne veličine nisu razlog da ih smatramo živim igračkama.

Vječna djeca

Beskonačno bhakte su žive i aktivne. Rijetko može mirno sjediti i ostati ravnodušan kad se nešto zbiva. Čak i ako se odmaraju na toplim rukama njihovog vlasnika, to ih neće zaustaviti kad vide nešto zanimljivo. Oni vole veseliti se, upoznati se s okolnim svijetom i jedinstvenom svestranosti. Oni su kockari za male plijenove.

socijalizacija

Zabava im ne oduzima potrebu prilagodbe životu u obitelji. Ako se nedostaju važni trenuci, ljubaznost će se brzo kretati u agresiju. Tada će ugriza postati navika. Naučite osnove ponašanja od ranog doba. S kompetentnim pristupom, divan i poslušan pratitelj će izrasti iz smeće.

optimizam

Kućni ljubimac zrači energijom neobuzdane zabave. On će razveseliti svoje dobročinitelje, čak i u sivoj lošem vremenu ili u sekundi tuge. Barking moljac predviđa i hvata unutarnje stanje osobe. Ako želite mir i tišinu, prilagodit će se istom valu. S radošću će se igrati s djetetom.

ljubav

Dječak se brzo navikne na ljude. Često su takvi odnosi patološki u prirodi, jer pas ne može tolerirati usamljenost. Ako se nećete dugo zadržati, dosadi, prolazi stres i riskira pasti.

Ljudske osobine

Pored uma, priroda im je pružala izvrsnu memoriju. Oni su oboje osjetljivi i iskreni, znatiželjni i mobilni u svakom trenutku. Također su ljubomorni. To se odnosi ne samo na druge manje braće, već na sve članove kućanstva. Nikad ne lažite bez ikakvog razloga.

Koja je njegova cijena?

S obzirom na činjenicu da ovo nije najpopularnija pasmina, trošak štene bit će značajan. Također, morat ćete uzeti vremena da pronađete karapužu koja odgovara vašim potrebama i očekivanjima. Iznos će ovisiti o namjeri kojom ćete ga steći:

  1. U 20-100 $ će vam koštati kupnju iz ruke, ako se ne bojiš da ćeš dobiti nezdravu kolegicu ili ne odgovaraš s likovima svojih rođaka. Ako vam je potrebna samo za dušu, onda nije potrebno preplatiti.
  2. Kad nazovete vrtić, postoje dokumenti i veliki pedigre ćete potrošiti 220-500 $, ali ćete imati formalne garancije i mogućnost da se uključe u uzgoj sa ciljem da se dobro potomstvo.
  3. Predstavnici show klase, pogodni za karijeru izložbe, koštaju se od 600 do 1200 $. To su najbolji kandidati u borbi za nagrade i naslove.

Za početak, preporučljivo je proučiti sve predložene opcije, a zatim izvući zaključke o tome tko i koliko poduzeti.

Kako napraviti pravi izbor?

Prvo, razmislite o tome koliko se želite vidjeti u ulozi odgojitelja psa. Ako ste u mogućnosti odgovoriti nedvosmisleno i čvrsto, možete sigurno ići u potragu. Ako se bojiš pogrešaka, oslonite se na preporuke u nastavku.

Kada se radi samo o ljubiteljima estetske strane ili onima kojima je potreban kućni ljubimac zbog užitka u interakciji s njom, nema smisla shvatiti opće prihvaćene kriterije. U ovom slučaju, dovoljno je slušati vašu intuiciju, odrediti tko vam je draže - pahuljasta lopta ili vitka zgodna s lijepim licem.

Ako namjeravate sudjelovati u natjecanjima, obratite pozornost na sljedeće čimbenike:

  • Roditelji imaju izvrsnu rodovnicu i nagrade, nagrade, potvrde.
  • Apsolutna sukladnost fizičkih i vanjskih podataka sa standardima i dobi.
  • Proporcionalni razvoj cijelog tijela.
  • Normalno smješten rep, šape.
  • Nema gnjeva ili nervoze.

Ako tražite pouzdanog branitelja, pogledajte temperament. Mali ne bi trebao reagirati na vaše pokušaje ljutnje, ostati iskusan i malo odvojiti, tada će on biti pravi hrabar čovjek koji će vas oduševiti.

Obratite se samo dokazanim uzgajivačima. Moraju vam pokazati sve dokumente za životinje. Ne pokušavajte sve učiniti što je brže moguće. Zapamtite da ćete kasnije biti odgovorni za vaš odjel.

Nuanse obrazovnog procesa

S obzirom na inherentnu želju da znaju sve što je novo, oni su lako obučeni. Mogu zainteresirati gotovo svi. Samo je potrebno uzeti u obzir njihovu želju da dominiraju svojim mentorom ili bližnjima. Zato se ne možete odgoditi s početkom upoznavanja s pravilima ponašanja. Ova faza počinje od trenutka kad kratki čovjek prijeđe prag svoje kuće.

Razvijanje vještina

Ovo je trening. Što prije to uzmete, to ćete imati više šansi za uspjeh. Optimalna dob za ovo je 2-3 mjeseca. Čak i tada, neinteligentan je svjestan onoga što mu se traži.

Nije ni čudo što je među najinteligentnijim, unatoč prirodi djece i želji da se luta. To ga ne sprječava da osvoji pobjeda na natjecanjima i pokazuju izvrsne rezultate. Preporučljivo je držati sve u zaigranom obliku.

Usklađenost s propisima

Također, ljubimac dobro razumije što mu kažu. Potaknite ga za svaki uspjeh i ispunjenje zadataka. Govorite dobre riječi, moždani udar, uživajte u delicijama. Vaš odjel će ga cijeniti. Zahvaljujući sposobnosti prilagodbe svim okolnostima, on brzo uči sve što mu je potrebno. Spriječiti pokušaje izraziti nezadovoljstvo gostima ili članovima obitelji.

Ako postanete sretni vlasnik predstavnika ove vrste, nikada vam neće biti dosadno, a kućanstvo u kojem će se nalaziti briga za vaš pozitivan stav. On će vas naplatiti pozitivnim emocijama i nadahnuti vas djelima.

Papillon, on je patuljasta kontinentalna igračka spaniel, zvani Butterfly

Pas Papillon dobio je svoje ime zahvaljujući ušima, koji nalikuju ravnajućim lijepim leptirskim krilima. Ako želite imati mali psa u stanu, leptir papillon je idealna opcija. Jednom je to bilo neophodno atribut plemenitih dama na francuskom sudu. U članku se daje opis pasmine, povijesti podrijetla, opis izgleda, kako se brinuti, što se hrani. Grafički prikaz pasmine papilona i falena osigurava se fotografskim i video materijalima koji se nalaze u članku.

Povijest podrijetla

Papilloni su vrlo drevna pasmina ukrasnih pasa, prvo spominjanje pasmine nalazi se u 15. stoljeću. U to doba pas je nazvan Spaniel, koji je kasnije postao poznat kao Papillon, koji je preveden s francuskog kao leptir. Slika ovog psa može se vidjeti na rukama nježnih domaćica. Ovi psi su bili favoriti dvorane.

Predak modernog papilona bio je taj španel s vješenim ušima. U sedamnaestom stoljeću, na dvorištu Luja 14, dobiveno je štene sa stojećim ušima nalik otvorenim krilima leptira. Tako je postojala pasmina Papillona ili Papillona. Pas leptir je bio vrlo dugo najpopularnija pasmina na francuskom sudu.

U XX stoljeću engleski su uzgajivači prešli papir sa Spitzom. To je bila uspješna mješavina stijena, što je rezultiralo značajnim poboljšanjem u kaputu, postalo je gustim i sjajnijim, izgled postao zdraviji i bogatiji.

Karakteristike pasmine

Kontinentalni španski, zvan Papillon, živi je, dekorativni pas koji je savršeno pogodan za kućno održavanje, kako u kući tako iu apartmanu. Ako u kući postoje miševi, psa će im čak pomoći da se riješe, jer je to izvrstan odabir. Unatoč svojoj maloj veličini, on je neustrašivi zaštitnik svog gospodara. Mogu dugo služiti kao posvećenac, jer je životni vijek papilona 12-16 godina. Papilloni, poput svih malih pasa, trebaju obrazovanje i socijalizaciju.

Izgled i standard

Pasmina pasa Papillon ima luksuzni izgled. Oni imaju prirodu skladnog struktura karoserije: Njuška je mali i elegantan, dizajn tijelo naizgled krhke, ali okosnica jaka, dobro razvijenim mišićima i zglobovima jake. Glava je okrugla s glatkim prijelazom od čela do nosa. Kljunak okruglasti, malo spljošten, jastuk crne boje. Oči su niske, imaju oblik badema. Uši mogu stajati u obliku leptira krila i vješanje, odnosno, psi se nazivaju papillon i phalen. Psijeva njuška naglašava njezinu inteligenciju.

Fahlen i Papillon su pasmine tog špijuna

Vrata glatko odlaze do širokog prsa. Trbuh papillona je podignut. Dugačak rep je prekriven bujnom vunom, zakrivljenom prema gore. Šape dugačke, nalik na zec, s crnim ili laganim kandžama. Papillone se razlikuju jednostavnim, gracioznim hodom i plemićkim ponašanjem. Visina u grebenu može biti od 20 do 28 cm, težina mini papilona kreće se od 1,5 do 2,5 kg, standard od 2,5 do 5 kg. Muškarci se malo razlikuju od kuja.

vrsta

Vuna od papilona je sjajna i valovita. Po standardu se ne bi trebalo kovrče i kovrče. Temeljni je odsutan, stoga kosa ima krutu strukturu. Na licu i glavi kratka kosa na vratu tvori neku vrstu ovratnika na uši - rese na vanjskoj strani bedra se formiraju bujne „gaćice”. Na repu najduže može doseći dužinu od 15 cm. Za premaz pojavila različita dozvoljeno vune na noge između prstiju, ali to ne bi trebalo formirati „papuča”, ali samo produljiti vizualno šapu.

Video iz Diane Smirnova govori o papilonima i falancima, njihov opis je dan.

Kućni ljubimci pasmine Papillon imaju boje koje ovise o boji spotova. Glavna boja Papillona je bijela. Smatra se idealnim ako je bijela boja više od 50% ukupne boje. Na njušnici, prevlast bijele nije poželjan. Postoji boja kišne boje: leđa i glava su obojene u nekoj boji, a ostatak kose na tijelu je bijelo.

Karakteristične boje za pasminu:

  • bijele i bijele: bijele i bijele boje;
  • trobojnica: kombinacija bijele, crne i crvene;
  • crno-bijelo.

Postoje mrlje od bilo koje boje, ali slika ne smije biti zamagljena. Na bijeloj traci njuške je dobrodošlo.

karakter

Radosni, smiješni i smiješni papillon jednostavno je stvoren da bude kućni ljubimac i može savršeno ispuniti ulogu pratitelja. No, unatoč dobronamjernoj prirodi, psi ove pasmine mogu biti namjerno, pa štenci Papillon-a zahtijevaju obrazovanje i osposobljavanje od prvog mjeseca. Prema uzgajivačima, Papillon igra s djecom i kućnim ljubimcima.

Oni ne pokazuju agresiju ako su ispravno odgojeni. Za štene od Papillon nije pokazao agresiju, kada postaje odrasli pas, potrebno ga je naviknuti od štence dobi do socijalizacije. Čim se štene cijepimo, treba ga odvesti u društvo i učiti komunicirati s drugim društvima. Potrebno je pratiti komunikaciju štene s djecom, da se zaustavi njegov pokušaj ugristi dijete u igri. Nemojte zanemariti prijateljski griz, da spaniel ima snažan ugriz i može dobro povrijediti ugriz.

Ovi mali kućni ljubimci vrlo su posvećeni vlasniku. Oni uvijek hvataju raspoloženje vlasnika i pokušavaju se prilagoditi njemu. Ne vole ostati sami, čak može uzrokovati stres za psa. Psi su vrlo ranjivi, neće tolerirati grubu terapiju. Papillon razigrani stvorenja, a ponekad se čini ravnodušnim prema drugima, ali ako obratite više pozornosti na svoje štene, to će povećati samostalan i dobro odgojen pas.

Papilloni su vrlo aktivni, stoga je poželjno im dati priliku provesti više vremena na ulici. Oni neće odbiti i kod kuće igrati igre na otvorenom, tako da bi trebao pružiti ljubimac s raznim igračkama.

Zbog svoje prirode, papilionice su pozitivne. Oni su uvijek u dobrom raspoloženju. Ako želite zabavnu ideju, on to može dogovoriti za vas. Vesela njuška će se zabavljati sa zrakom bilo kojeg tužnog gospodara, gledajući u oči.

Patuljasti igrač spaniel lako se asimilira razne trikove, čak i ako ne trenirajte ovaj pas posebno. On ima živahnu pameti, izvrsnu memoriju, može samostalno naučiti naredbe. Možete trenirati vašeg psa kod kuće. Papillon savršeno odgovara kao prvi kućni ljubimac djetetu starijoj od 10 godina, kao i ljudi koji nemaju vještine treninga za pse.

Uvjeti držanja kod kuće

Zbog male veličine patuljaste kontinentalne igračke spaniela u stanu ili domu je lako. Glavna stvar je opremiti ga s mjestom za odmor i jesti. Psi ove pasmine su nepretenciozni i trebaju minimalnu brigu. Mogu se slobodno putovati, lako se prilagoditi i naviknuti na novu situaciju ako je domaćin u blizini.

Prema vlasnicima, Papilloni žele spavati s vlasnikom u krevetu, ali to ovisi o vlasničkim željama. Ako postoji želja, možete dopustiti ljubimcu da spava u blizini. To su čiste životinje i, unatoč lovačkim instinktima, nemaju naviku pada u smeće ili neku "tamjanu", poput ostalih pasa.

Psi se mogu obučiti u potrebi u pelenama ili u pladnju. No istodobno se papillon treba odnijeti na ulicu, barem pola sata, budući da mora biti na svježem zraku.

Posebna briga zahtijeva vunu leptira papillon, jer je to ponos pasmine i osobitost. Treba ga dnevno češljavati s posebnim četkama i rukavicama. Higijenska skrb sastoji se od rezanja dlake na abdomenu i rezanja vune oko jastuka i između prstiju na nogama. U vrućem vremenu, kućni ljubimac treba biti izrezan. Vlasnik hairstylea odabire vašu naklonost. Ako psa sudjeluje na izložbama, preporučljivo je da ga postane profesionalno nježno.

Za kupanje pas slijedi, kada se prljavi i bit će potrebna. Ako se kupate češće, zaštitni sloj se uklanja iz kaputa i kože životinje. Za kupanje, morate koristiti poseban šampon za pse, postoji mnogo različitih sredstava za brigu o dugoj kosi. Neki uzgajivači kupaju svoje kućne ljubimce šamponima za plavuše plavuša kako bi sačuvali bijelu boju kućnih ljubimaca.

Prema stanju kaputa, može se ocijeniti zdravlje psa. Dlaka mora biti čista, gusta i sjajna.

Ako leptir leptir jako baca, ili ako je kosa dosadno, zub je izrezati i postati tanki, onda ljubimac nije u redu sa zdravljem. Standardno razdoblje muliranja papilona je 1 - 2 tjedna, moli se u proljeće i jesen. Ako pas sklizne u drugo vrijeme ili je kosa podijeljena, tada bi veterinar trebao provjeriti što je prije moguće kako bi se utvrdili razlozi za to stanje. Osim toga, morate dodati vitamine na svoju prehranu. Psi za odrasle i papillon štenci trebaju različite vrste i doze vitamina. Hipervitaminoza je također opasna, kao nedostatak vitamina.

Redovne kandže zahtijevaju pandže životinje, one moraju biti rastrgane dok rastu. Također biste trebali pratiti čistoću očiju i ušiju. Oči se mogu obrisati vatom, umočenim otopinom kamilice ili vode. Uši se ne mogu očistiti pamučnim pupoljcima, bolje je obrisati pamučnom vunom natopljenom uljem. Na ušima ne smije biti plaka.

Optimalna prehrana

Pojam psa i njegovo zdravlje ovise o tome kako hraniti ljubimca. Hrana treba biti uravnotežena. U prehrani pas mora sadržavati sve potrebne vitamine i minerale. Nemojte hraniti papillon sa stola. Ako je odlučeno pokrenuti psa, ne morate se spremiti na krmu, jer opće stanje psa ovisi o njegovoj kvaliteti.

Prilikom hranjenja, morate izbjegavati hranu koja može utjecati na boju (mrkva, morski kelj)!

Papillon štene zahtijeva proizvode koji sadrže kalcij, budući da se samo njegov kostur i kosti formiraju, može se ozlijediti tijekom kretanja. Papilloni ne pate od alergija, imaju snažne zube i dobar probavni sustav, pa se mogu hraniti i prirodnom hranom i gotovom industrijskom hranom.

Štenci se hrane 5-6 puta dnevno, postupno se prenose do 6 mjeseci za hranjenje do 2 ili 3 puta dnevno. Poželjno je privući psa na disciplinu i način, pa je potrebno hraniti u određeno doba dana. Izbornik psa trebao bi se sastojati od biljne hrane i mesa. Hrana bi uvijek trebala biti svježa. Pas mora osigurati stalni pristup vodi. Kontinentalni Spaniel je sklon pretilosti, tako da trebate pratiti dozu hrane, tako da ne prejeda.

Moguće bolesti

Svi mali psi su osjetljivi na virusne bolesti pa ih treba cijepiti. Prvo cijepljenje za Papillon štenad je učinjeno kada su dva mjeseca stari, idući u mjesec dana. Ubuduće bi cijepljenje trebalo obavljati jednom godišnje. Prije nego što cijepite, morate izvući crve. Prije cijepljenja pazite da se pas ne razboli jer je u upalnim procesima cijepljenje zabranjeno.

Glavne bolesti koje su moguće za papilone:

  • Katarakta: oštećenje leće oka;
  • atrofija retine: može biti nasljedna, stečena, dobno povezana;
  • hipoglikemija - nedovoljna glukoza u krvi;
  • gluhoća - može biti prirođena ili stečena kao posljedica ulaska vode u uši;
  • kongenitalna dislokacija / sublukcija patule: slabi zglobni ligamenti;
  • zavoj stoljeća (entropija).

Dok štenci nisu navršili 4 mjeseca, oni svibanj imati nedostatak šećera u krvi. To bi trebalo slijediti dodavanjem prehrani psa dovoljnu količinu ugljikohidrata. Na zubima papilona često se formiraju tartari. Kako bi spriječili psa da izgubi zube u ranoj dobi, vatra se mora ukloniti na vrijeme u veterinarskoj klinici. Kaput treba redovito tretirati krpeljima, blokom, i povremeno poništiti.

Papillon leptira živi od 12 do 16 godina. Očekivano trajanje života ovisi o nasljeđivanju, uvjetima zadržavanja, kvaliteti hranjenja.

Galerija fotografija

Video "Raznesi leptir Papillon"

Video iz "GuberniaTV" posvećen je ukrasnoj pasmini pasa - patuljastom kontinentalnom igračkom spanielu: opisom pasmine, poviješću porijekla, brigom i sadržajem.

Pročitajte Više O Psima

Pasmine pasa s fotografijama

Hranjenje Teško je zamisliti suvremeni svijet bez psa - najstariji ljubimac na planeti. Predaka pasa smatra se vukovima i nekoliko vrsta šakala, a danas je otvoreno pitanje hoće li vuk pripitomiti osobu ili inicijativu da živi pored osobe koja još uvijek pripada vuku.

Pas s kratkim šapama i velikim ušima: kakva je to pasmina

Hranjenje U posljednjih nekoliko godina u zemlji su se pojavile mnoge nove pasmine pasa, prije svega poznate uglavnom kinematografima i uzgajivačima. Zbog toga, mnogi Rusi redovito imaju poteškoća u određivanju pasmine pasa koji su vidjeli na ulici.