Trening

Pas Alabai - recenzije o pasmini

Stranice Prethodna 1 2 3 4 Sljedeća

Da biste poslali odgovor, morate se prijaviti ili registrirati

Postovi · [od 26 do 50 od 78]

26 Odgovor od Chertyaga 28.08.2014. 11:24:39

  • Chertyaga
  • član
  • neaktivan
  • Mjesto: Adygea
  • Registrirano dana: 15.10.2010
  • 0 postova

Re: Alabai povratno mišljenje, iskustvo sadržaja i odgoj

Ako postoje djeca bolje od ovčara. Djeca okreću svoje nosove, uši, a psi šeću repovima i istodobno imaju dobre zaštitne osobine. Ovo je iz velikih pasmina.

+100500 Brat Alabai, morao se oprostiti zbog pogrešnog ponašanja. Nemoj uvijek pomagati čak i treninzima. 2 godine bilo je tako dobro, onda sam prestao ostaviti oca, a zatim moja majka, zatim moja supruga i djeca, potom se počela naletjeti na mene. S djecom je bolje da ne provodite takve pokuse.
Ako želiš velikog prijatelja, uzmi sanbernar. U nama je djeca iz svih ulica zimi na sanjkama. Nekakav kakav čak i susjedi boje se ići u dvorište, iako ih prepoznaje i ne reagira na njih.

Brat drži Nijemce, vrlo inteligentna stvorenja. Nije jedan loš trenutak u 15 godina. Samo sanjke nisu tako brzo i spremno nositi.

Odgovor od Zhenechke 28 kolovoz 2014 23:43:17

  • Genia
  • član
  • neaktivan
  • Mjesto: Krasadar
  • Registrirano dana: 15.12.2009
  • Postovi: 0 Članovi:

Re: Alabai povratno mišljenje, iskustvo sadržaja i odgoj

Za 5 godina susjed je imao tog psa. od vrtića koje su uzeli obučeni. Strašna stvar, još nisam upoznao. Barkata je za svu djecu koju je čula na ogradi na bilo kojoj udaljenosti. Djeca su prolazila, bacila se na vrata s trupom. Susjed je odlučio podići pivo u večernjim satima, grizući je. A onda je umro od moždanog udara.

Naprotiv, kod roditelja školskog sina sina - prekrasan pas. kao što su rekli gore - s humorom.
Film Dnevnik -sobakozavodchik kaže da psi poput susjeda Elsa rezultat braka i jaslica, šuti o tome. Da bih dobio takvo čudovište, poslao bih signal stražaru.

Odgovor 28 od 28. kolovoza 2014

  • kasta
  • član
  • neaktivan
  • Mjesto: st.Severskaya 918-345-05-47
  • Registrirano od:
  • Postovi: 0 Članovi:

Re: Alabai povratno mišljenje, iskustvo sadržaja i odgoj

Ovdje sam plus njemački, ali ovi psi na granici i drugdje, a nas ima u selu puno ih je pitao za Alabai od prijatelja, puno priču, u redu tamo, ali moramo ga držati u dobroj formi, da bude jači, ili je to će biti glavni, a najgore ako natjecao za koga, Slika zaustavio, dao netko kaže da je pas bio kao što je izgled ljutnje, ali ne koji ne ugrizla ni jednom, ali i savjetuju, rekao je njemački, a, opet, da hoda s njim uvijek, vidjeti ljude i djecu, onda samo sve će biti u redu, ja sam čist, moj Avchar šetnje sa mnom u šumi među ljudima, i tako dalje ivyazyvayu i psi se ne baca, i to mi se sviđa, ostavljajući vrata otvorena, ne boji vybizhet da ako sam otišao u dvorište, a onda je i on, a pogon nije potrebno))

29 Odgovor šamana 28.08.2014. 07:41:09

  • šaman
  • član
  • neaktivan
  • Mjesto: Krasnodar-p. Ili
  • Registrirano: 26. rujna 2009
  • Postovi: 0 Članovi:

Re: Alabai povratno mišljenje, iskustvo sadržaja i odgoj

Pa oni nafig, ta čudovišta, dok mali predivno stvaranje, rastu iai. Ja osobno znam za nekoliko slučajeva: prva verzija je bila kavkazets- dvije godine prije nego što je sve norme, sve je počelo s veselya- povlači s kape s prolaznicima (popeo na govornicu i drži prednje noge preko ruba ograde čekaju žrtve) na master slomio Spade ručke, nije pomoglo, on je zatvorio walier s vrha s mrežom. Kao i sva pravila, ali kasnije je pas požurio svojoj majci, dobro je bilo dobro. Oslobodili su se psa.
Drugi slučaj s Alabaijem - moji rodbini imali su kučku, tako da je cijela ulica bila uplašena, samo je njezin ujak slušao, a teta je shvaćala samo zato što ju je hranila. Ovo stvorenje požurilo je u sve što se kretalo - umrlo od starosti.
Posljednji slučaj - prije godinu dana kolega je zatražio da dođe u svoje poznanike i puca muškarca Alabai, za maleno dijete, koju je vlasnica ne suzila
U to vrijeme, bio sam sklon pitbulla, za mene najbolji pas Nedavno je pitanje kakav pas da se bunar u dvorištu otpali odmah, poput „filobrazileyro” (pasmina super straže obitelj psa, ali dobro reagira na vospitaniyu- tsuko veliki) Kao rezultat toga, na zahtjev obitelji uzeo sharieja - tako da se okreće da smack jede, a na strancima rotira s djecom dobiva zajedno

Uredio šaman na 08-29-2014 07:44:09 AM

30 Odgovor od Staratara 29. kolovoza 2012. 10:02:49

  • Starješina
  • član
  • neaktivan
  • Registrirano: 31. ožujka 2013
  • 0 postova

Re: Alabai povratno mišljenje, iskustvo sadržaja i odgoj

Pozdrav svima! Nešto što si napravio od Alabai čudovišta. Kavkazani, oni mogu zastoj. Ali Alabayev nije ni jednom upoznao neupravljene ljude. Ako je vlasnik idiot, onda će pas biti isti. Alabai je vrlo ozbiljna pasmina i zahtijeva pažljivi trening od ranog djetinjstva. Živim u Moskvi iu našoj kući nalaze se dva Alabaija. Sami u našem ulazu i nikad ni jednom nisu ni kolačili nikome. Dakle, gospodo, bilo koja pasmina zahtijeva skrb, strpljenje i dobar trener (bolonok i njihovo kao da to ne znače).

31 Odgovor iz cast 29. kolovoza 2014

  • kasta
  • član
  • neaktivan
  • Mjesto: st.Severskaya 918-345-05-47
  • Registrirano od:
  • Postovi: 0 Članovi:

Re: Alabai povratno mišljenje, iskustvo sadržaja i odgoj

Nešto što si napravio od Alabai čudovišta.

, niti čudovište ne samo ovaj snažan pas treba pristup i puno vremena, lijepo uređenu okućnicu, a ne Valliere, godinu i pol nije dresirovka ništa osobno, ali ovaj pas i Rottweiler, Kavkaz, bultikov ne uzeti tamo gdje je djeca vidjeti u psa, i iskreno prolazu i sa vlasnikom, on lajao toliko da sam shvatila koliko je moschny, tako da postoji potreba pristupa, kako kažu, a pištolj je opalio jednom u životu bez metaka, to je drug uzeo djecu ronioca, veliki već psa, ali ja sam ušao i bio je slobodan za udar, mali crni štene

32 Odgovor od Startača Srijeda, 29. kolovoza 2012. 11:09:21

  • Starješina
  • član
  • neaktivan
  • Registrirano: 31. ožujka 2013
  • 0 postova

Re: Alabai povratno mišljenje, iskustvo sadržaja i odgoj

Ponavljat ću. Morate trenirati radnog psa. I kada kupujete, nemojte tražiti gdje je jeftiniji, nego uzeti u dokazane rasadnike, gdje ne trgovine brak i mogućnost odijevanja postavlja se u genima. Pas je oružje. Zamislite da ste prodali neispravnu pušku. U najboljem slučaju, doći će do zatajenja vatre.

33 Odgovor od dsdmsk 8. kolovoz 2014. 11:31:00

  • dsdmsk
  • član
  • neaktivan
  • Mjesto: Seversky okrug
  • Registriran od: 27.12.2010
  • Postova: 8 Članovi:

Re: Alabai povratno mišljenje, iskustvo sadržaja i odgoj

Živimo sa Središnjim azijskim ovčarom, muškarcem. Ušli smo u vrtić Bardadym.

Pas je vrlo osebujno u načelu. Riječ treninga ne odgovara njemu. Umjesto toga, učenje. Možete objasniti što želite od nje i ona će to učiniti, razumije. Razbio sam kavez zbog kučica, složio se s njim, tako da nisam prolazio kroz rupu kao odgovor, jednom sam pio kroz vrata. Dok ispunjavam uvjete transakcije, on to radi.

Eats piše puno. Uopće ne. Ako hranite meso - onda jedite malo. Kupujem juhe, sjeckane glave svinja, piletine, noge. 200-300 rubalja tjedan dana. Dajem sirovo. Kasha također daje, jedi. Nemojte kuhati, namočiti preko noći s vrućom vodom. Zimi, on pada i općenito postaje strašna zvijer.

Nema problema s djecom. Njihova djeca mogu učiniti sve s njim, voziti odozgo, povlačenjem svojih ušiju. Čudna djeca ne mogu to učiniti, nemojte se ugristi - ali mogu staviti na mjesto.

Izgleda kao ne samo moje, u pasmini na ovaj način: za sebe na moj um. Možete otići u šumu, ići dalje, a ako je dijete umorno i vraća se kući, vodi u kuću, a zatim će se nadoknaditi. Bilo je nekoliko puta kad smo išli na gljive.

Potreban je prostor, da. Uopće nije stanac. U početku u Kazahstanu žive i pomažu pastiri. Moj pas na samom vuku ne ide napasti (ali vuk nije blizak), ostali grabežljivci (šakali, lisice, zmajevi) tjeraju.

Ako je na stranom teritoriju - ne štiti, za druge to je sigurno.

PS: Na temu treninga. Alabai su školovanje. Ljudi koje imaju - članovi paketa. Kao i kod svih muškaraca u svojim tinejdžerima, dodjeljuju se uloge, važno je zauzeti mjesto voditelja, ako se pas smatra voditeljem, uvijek će biti nekontroliran. Iznad su napisali kada je huligan psa - samo ovaj slučaj.
Ali od tada pas je vrlo velika i neosjetljiv na bol - pokazati tko je zadužen mora ili fizički (Kohl sila će biti dovoljan) ili moralno (ako je moj psovati, uvelike uvrijedio Možda jarku uvredu cijeli dan u ležećem položaju.).

On prepoznaje samo jednog gospodara, kažu tako, ne samo moje. Drugi slušaju - ali ne i stabilni. Pretpostavljam ne samo zato što mogu doprijeti i odnijeti ga.

Uredio dsdmsk na 21.08.2014. 12:05:03

34 Odgovor iz Sergija 4 * 4 29. kolovoz 2014. 1:16:09

  • Sergi 4 * 4
  • član
  • neaktivan
  • Mjesto: Krasnodar
  • Registrirano: 21. kolovoza 2013
  • Postovi: 0 Članovi:

Re: Alabai povratno mišljenje, iskustvo sadržaja i odgoj

Žao mi je, ali zašto točno Alabai? Zašto hraniti takve pileće (također zahtijevaju pristojnu fm.vvivanie u treningu), kada zadatak "poziva" se suočava s bilo kojom šavkom. i češće čak i bolje.

Volim ribolov i planine, pa moja žena traži čuvara, a ne poziv.

njegovi psi nisu bili, samo u svekrvi u dvorištu privatne kuće - la dvorište "nedovachcharik" - s njim malo angažirano u obrazovanju (ova nota)

A sada na temu "Volim ribolov i planine, pa moja žena traži čuvanje, a ne poziv", tj. Alabai da se s njima u planine i ribolov, ili u nedostatku vlasnika na istoj Alabai bi trebao štititi ostatak obitelji?

ako je potonje, onda sam kao laik u ovom području još uvijek pretpostaviti da je obrazovanje i usavršavanje te straže mora angažirati omiljeni „drugi” pola „od onoga što bi se u nedostatku glava obitelji na ribolov ili planine Alabai svejedno bila pod nekom vrstom nadzora ( pročitao da pas-pas bira samo jedan majstor i samo ga sluša, ali s takvim čudovištem - to je vrlo važno), to donijeti potrebne zaključke, IMHO.

Pas će čuvati dvorište i obitelj u mojoj odsutnosti.

Odgovori vlasnika o pasmini alabai

U ovom članku smo prikupili nekoliko recenzija o psima Alabai pasmina, koji je u različito vrijeme došao na post www.dogsecrets.ru. Mislimo da će biti zanimljivo posebno za one koji će se kupiti štene ove pasmine.

Referentni broj 1. Alabai - najbolja obrana od lopova

Prebacili smo se iz stana u vlastitu kuću, a tom prilikom odlučili smo ostvariti naš stari san: imati veliki pas. Prije toga imali smo samo igrač terijer. Nisu se žurili s izborom, čekali su dok muž nije napravio kavez za ptice, čitala članke o psima.

U privatnom sektoru, gdje smo se naselili, svi susjedi imali su sramota ili različite križanja pastira. Ova opcija odmah smo odrezali jer, unatoč velikoj veličini pasa, nije bilo puno koristi. Njihova glavna svrha - laja na prolazak ljudi iza ograde, i ako je netko ušao u dvorište noću, nije bilo smisla od pasa.

Na našim susjedima kod takvog stražara čak je i piletina ukradena. Trebali smo pravi stražar, a odlučili smo uzeti Alabaija. Naravno, takav pas odmah nakon igračke terijera - bio je oštar kontrast. Ali imali smo dosta vremena, moj muž je bio umirovljeni vojnik i odmah je počeo podizati psa. Zatim se prebacio na podučavanje, poučavao mu svojom metodom.

Trebao je da pas ne uzvraća, ali je zadržao prekršitelja naših granica. Podučio ga je upravo zbog zaštite naših 10 hektara, tj. On pokazuje agresivnost samo onim ljudima koji se pojavljuju na našim stranicama. Ako ja ili moj muž dajemo zapovijed: "Njegova!", Reggie se smiruje odjednom, ali nastavlja promatrati ponašanje stranaca s zastrašujućim pogledom.

Kao čuvar i stražar, Alabai je po našem mišljenju najbolja pasmina. O njemu već postoji takva slava da ni jedan od lokalnih ljudi u dvorištu ne pokušava ući u dvorište. Važno je napomenuti da morate poučiti psa da ne uzme hranu s tla, jer je došlo do slučaja kada smo našli kobasicu, očigledno bačena kroz ogradu s ciljem trovanja psa.

Pregledni broj 2 Alabai - kazna za ljubitelje

Kupio sam djevojku iz srednjoazijskog ovčara s kolegom koji je imao psa. Moj kolega uvijek je pohvalio svog branitelja i pametnu djevojku, i to isto želim. Pokušavao sam se baviti praktičnim ciljevima: Bio sam bolesnim činjenicom da smo svake ljetne sezone provalili u naš vrt, nakon čega ništa nije ostalo od žetve.

Kupio sam Alice u rujnu, mislio sam da ćemo do sljedeće godine sve podučiti, odrasti i čuvati našu dahu. Uskoro sam shvatio da sam napravio veliku pogrešku. Imamo veliki i prostrani apartman, živim sa svojom majkom i mojom tinejdžerskom kćeri. Stalno sam bio na poslu, moja majka i kćer su se upustili u obrazovanje s Alisom.

Ono što se dogodilo nije izraženo riječima. Alice je brzo svladala sve glavne timove, pametna, čak i previše pametna za psa. Ona obavlja ove naredbe samo kad ima raspoloženje, a ostatak vremena čini sve što želi. Nekoliko mjeseci u našem stanu bio je veliki nekontrolirani pas koji nas je odbio slušati. Posljednja slama mojeg strpljenja bila je trenutak kada sam uhvatio psa da jede moje cipele.

Kad sam ih počeo odvlačiti, Alice me zareži i zagrize. Odmah se pojavi ideja o odricanju, ali tko će odraslog, velikog, nekontroliranog i agresivnog psa. Morao sam ići na drugi način: prijaviti se za tečajeve. Obilazili smo se pojedinačno, budući da nije bila navikla na društvo drugih pasa, a ona je pokušala ne samo da ih ugristi, nego da ih ugrize.

S njom sam prolazio kroz nekoliko tečajeva, plaćajući znatnu sumu, moram reći, trening je bio dovoljan za Alice. Svakako smo postigli određeni uspjeh, sada me nehotice poslušava, ali njezin stav prema ostalim članovima obitelji, blago je poznat.

Čini se da kad nisam kod kuće, ne dopuštam majci iz stana, leži pred ulaznim vratima i zavija. Zato morate zatvoriti psa na balkonu. Općenito, za ne-profesionalce i za one koji žive u stanu, Alabai je težak test. Kad ćete ga započeti, vagajte svoju snagu: fizičku i moralnu.

Pregled # 3 Alabai je naš najbolji prijatelj

O Alabai napisati puno dobro i loše, ali svi ističu da ovaj pas nije za stan, s kompleksnim karakterom, zahtijeva strogi obrazovanje. Vjerojatno smo dobili atipični alabai, ili smo našli pravi ključ, ali za našu obitelj postao je najbolji prijatelj.

Živimo u stanu, odlučili smo započeti Alabai, jer smo došli do zajedničkog mišljenja cijele obitelji o izboru pasmine. Volimo najveće pse, u početku, zaista, razmišljali su o sv. Bernardu, ali on je previše flegmatičan i volimo aktivan način života.

Naš Alabai - ovo nije strašna babay, koja govori strašnu priču. Grand je u potpunosti socijaliziran, vozi automobilom, javnim prijevozom (u njuškama), hoda s drugim psima na psu, ali se agresivnost pokazuje nepoznatim psima. Ali lokalni psi već su uspostavili raspored za svoje kućne ljubimce, a samo "povjerljivi" prijatelji dolaze s nama u šetnju.

Zimi nam omogućujemo djeci i njihovim prijateljima domaće dvokrilne sanjke. Nema problema s poslušnošću i poslušnošću, iako se, naravno, moj suprug mnogo bavio s njim, a od djetinjstva je bio dogman i služio u vojsci uz granicu s psima. Možda je to tajna naše idile, ali naš Grand je za nas, ne toliko zločasni čuvar kao prijatelj.

Timovima "Fas!" I "Alien!" Njegov muž nije uopće naučio, ali savršeno razumije naredbu "Zaštita!", Čuvajući ne samo zasebnu stvar, već i stan, automobil, djecu. Naravno, znajući kakva je slava o Alabai, ako idemo negdje s njim, stavili smo njušku, samo u slučaju, da ne izazivamo agresiju protiv protivnika velikih pasa.

Alabai je prijatelj obitelji i stražar

Psi u Alabai pasmine (na drugi način - azijski, turkmenski vukodlak, srednjoazijski ovčar) pojavio se više od 4 tisuće godina. Oni su izvorno bili pastirski čuvari, stoga imaju neovisnost, ljubav prema slobodi.

Ova drevna pasmina pasa iz središnje Azije podvrgnuta je teškom prirodnom odabiru već stoljećima. Njihov vanjski izgled i prilično teška, umjerena priroda nastala u teškim uvjetima postojanja, stalna borba s grabežljivcima.

Psi u Alabai pasmini već dugo vode među pasminama pasa. A ako ovaj srednjoazijski pastir ima ozbiljan odgoj i obuku, nema boljeg straže za njegov dom.

Kako uklopiti mali pas pasa u kućni WC čitati ovdje.

Karakter i odgoj

Zbog činjenice da je Središnji azijski pastičar vrlo svojevoljan, to zahtijeva ranu obuku i socijalizaciju. Čak i u dobi od 6-7 mjeseci, vrijedno je proći kroz nju cjelovit tok poslušnosti. Kada se obučavate, trebate uzeti u obzir sklonost psu na ovu ili onu vrstu posla - zaštitu doma ili borbene vještine.

Središnja azijska ovčja pasa imaju izraženu podnesku gospodaru, ali se ne smije zloupotrijebiti. Ne beskrajno ponovite naredbe "Sjedi!", "Stand!", "Laž", i uzeti pauze.

Türkmenski vukodoljci s dostojanstvom prihvaćaju iskreno zasluženu nagradu, nemoj glumiti, nikada neće trčati nakon vlasnika i vjerno izgledati u očima, kao da pitaju rade li sve u redu. Ne, potpuno su drugačiji.

Alabai nije samo slijepi izvođač vaših timova, već i lukav, pametan i zadivljen, gdje se gubi njegovo dostojanstvo. On nikada neće gledati daleko ako ga pogledate.

Potrebno je snažno suzbijati nepoželjne manifestacije karaktera psa i poticati potrebnu. Uostalom, stoljećima su Azijci obrađivali vještine nestrpljivosti na prijetnju i trenutačnu reakciju na pojedinačnu borbu s grabežljivcima, u borbi s kojom su obrijali svoje borbene vještine. Stoga, ako se dogodi neki incident, najbolje je analizirati situaciju vrlo kompetentno i donijeti pravu odluku: kazniti, potaknuti ili čak odvesti psa iz situacije koja je nastala.

Sam Alabai kritički procjenjuje situaciju, stoga ga moramo smireno uvjeriti u logiku njegovih zahtjeva, a da ne kršimo dostojanstvo psa. Azijate ne oprostiti izdaju.

Oni vole jasno definirani teritorij, a ako nema ograđenog teritorija, može ih povećati po vlastitom nahođenju. Zlonamjerni učinak na neželjene posjetitelje prikazan je samo na njenom teritoriju. Na neutralnom - prilično mirnom. Njihovi psi, mačke koje s njima žive u kući, prilično su prijateljski.

Opis pasmine Akita-Inu pročitajte u ovom članku. Poznati "Hatiko" je pas ove pasmine.

Još jedna zanimljiva pasmina, ovaj put iz Kine - shar pei: http://kotovasia.net/...do.html

Središnji azijski agenti su agresivni prema drugim psima, ali istodobno nikada neće napasti nepozvani posjetitelj, a da ga ne upozoravaju na njihovo nezadovoljstvo s prijetećim urlikom.

Vruća klima, nedostatak vode, skromna hrana i stalna prijetnja grabežljivaca prirodno su utjecali na karakter.

Takvi psi jako su izdržljivi, imaju povjerenje u svoju snagu, neustrašivi su, s čvrsto razvijenim zaštitnim instinktom. Srednjoazijski ovčari imaju vrlo razvijen teritorijalni refleks, stoga su beskompromisni na svom teritoriju.

Psi ove pasmine su mirni, neuporni, dobro prilagođeni treningu. Oni mogu savršeno izvršiti zadani program, ali ne smetaju sekundarni čimbenici - podražaji. Njihov stupanj pouzdanosti u određenim vrstama službene ili ekonomske upotrebe je vrlo visok.

Alabai počinje stupiti na snagu u dobi od oko 1 godine i često se pokušava natjecati s drugim psima u ovom trenutku. Od tog doba bolje je da ih prošetaju psima usporedive veličine.

Oni su savršeno prilagođeni toplini i hladnoći (oni mirno podnose -30 °... -40 °). Ali ako je toplina, bolje je da psa pristupi vodi, a ne samo piti, nego i plivati.

Psi ove pasmine dobro se slažu s djecom. Voljno se igraju s njima, osjećaju odgovornost za njih, štite ih, postaju izvrsni drugovi djeci.

Treba imati na umu da Azijci nisu zatvoreni psi. I premda se mogu prilagoditi životu u ograničenom prostoru malih veličina za njih, čak se naviknuti, ali bolje je da ih ne uzrokuju takve patnje.

S obzirom na karakter, individualnost psa, može negativno utjecati na njezino stanje. Njegova sudbina je zaštita velikih površina pa je najbolje kupiti takve pse za zaštitu kuće, vikendice. Alabai voli otvoreni prostor, bolje ga je držati u dvorištu.

Ovdje možete pronaći priču o pasmini Maremma-Abrutskaya ovčara.

Nadimci za Alabayeva

Alabai je snažan i neustrašiv, ime se mora podudarati.

Pažljivije: nadimak psa može biti "napisan na njezinu licu", ili ponašanje predlaže ideju prikladnog imena.

Općenito, što je ozbiljnije i plemenitije ime Alabaija, to bolje.

Za dječake: Abay, Arnold, Aron Baron, Batu, buran, Valtazar, Vulkan, Zeus, gospodaru Tristan, Cezar, Džingis Schwartz.

Djevojke: Alma, Bagheera, Basta, Vesta, Wilma, Gera, Jae / ins, Irma, Kemin, Lyme, Nika, Roxy, Khiva, Edwan, Elsa.

Vlasnik povratne informacije

Julia

Ja ću reći tako - nisam volio Alabai - sve dok ga nisam kupio. Nerazuman pas s teškom temperamentom ne poštuje neobične ljude. Ali moja djevojka je mačka s njom. Za strance - samo strah nadahnjuje samo njezino spuštanje glave i izgled ispod čela. Flawless poslušnost poput njemačkog Rottweiler i tako dalje. D. službe ne čekati i ne povrijediti, ali je njegov problem, a povjerenje u svoje sposobnosti, će postići poštovanje, ali ne kucam poštovanje i strpljenje i upornost. I bolje je uzeti djevojku - za početnike, lakše se slažete!

Ulyana

Uvijek sam imao Alabaija. drugi psi iz nekog razloga ne prepoznaju. Sve ovisi o njegovu stavu i odgoju. Bilo tko treba odgajati! I još više, ako je ovo vaš prvi pas, onda je potreban profesionalni odgoj. Bolje je, ako to sredstvo dopusti, biti u posebnom. škola.
Glavna stvar, moj savjet, u svakom slučaju, ne stavljajte psa na lanac. to nije samo zabrinutost SAO nego i bilo koji drugi! I tako mogu reći, to je lijep pas. Djeca su izvrsna, nikada neće podići svoje glasove. Savršeno daje trening! U svakom je pasu minus, nema idealnog. Jedina stvar iako ja volim ovu pasminu, ali kao početnik, ne bih savjetovao uzimati. Ovo je ozbiljan pas, kojemu se trebate ponovo baviti i prakticirati. Oni su tvrdoglavi, i stalno pokušavaju varati, provjeriti vlasnika... Ali vaše poslovanje!
Odabrali smo pogrešan pas koji nam treba, ali ono što želimo...

pas alabai: karakteristike pasmine i povratne informacije vlasnika o srednjoazijskom ovčaru

Alabai: karakteristike pasmine, recenzije

  • Ostala moguća imena su: Središnji azijski pasjićak, Volkodav, Turkmen Alabai, Turkmenski Wolfhound, Azijski, Turkmenac Shepherd.
  • Rast pasa pasa: 60-75 cm.
  • Težina: 45-77 kg.
  • Karakteristična boja: crna, siva, bijela, s tanenim znakovima jednakog oblika, može biti crvena ili tigrasta.
  • Dužina sloja: 4-8 cm, krut, s debelim podlogom.
  • Koliko živi Alabai: 11-15 godina.
  • Prednosti pasmine: hrabri, uravnoteženi, vjerni, skromni u skrbi; nedostaci: vrlo neovisni, agresivni prema drugim psima, teško trenirati.
  • Prosječna cijena za štenad pasa Alabai: 150-200 $, čistokrvni štence - do 1000 $.

Prema nekim istraživačima, ova pasmina ima više od 5000 godina. Alabai je iz miješanja tibetanskih mastifa s pastirskim psima nomada srednje Azije, ali i mongolskim ovčjim psima.

Nitko tko nije posebno angažiran u uzgoju ove pasmine, Alabai se formirao prirodnom selekcijom i snagama popularne selekcije.

Stoljećima, odabrali smo samo najbolje predstavnike tih pasa - s gustom kaput koji štiti pretjerano visokim ili niskim temperaturama, a debele kože i jak, u stanju izdržati ugrize predatora, izdržljivost i snagu. Alabayev je čuvao karavane i stanove.

Službeno, ova pasmina je svrstana samo 1993. godine, a novi standard Alabai pasmine odobren je 2010. godine. Alabai nije uobičajen u svijetu jer se čistokrvstvo ove pasmine u Turkmenistanu smatra nacionalnim bogatstvom zemlje, pa čak i zabranjuje izvoz.

Koja je svrha Alabaija

Danas se pasa srednjoazijskih pasa uspješno koriste kao neophodni pomoćnici pastira, budni, čuvaju kuće, ali mogu biti samo odani drugovi.

Priroda Alabaija razvijala se tijekom nekoliko tisućljeća i na genetskoj je razini uspostavljen agresivan stav prema drugim predstavnicima plemena pasa.

Unatoč tomu, Alabanovi prilično mirno tretiraju pse koji žive u neposrednoj blizini, u istoj kući kao i oni. Iako se Alabai smatraju izvrsnim braniteljima, nikad neće napasti nekog autsajdera.

Oni mogu samo prestrašiti "neprijatelja" zlonamjernim režanjem.

Središnje Azije ovčar psi ne smatraju Rumble, ali u Turkmenistanu održava pas bori se svake godine, u kojoj su predstavnici ove pasmine treba pokazati svoje kvalitete - hrabrost, hrabrost i sposobnost da ustati za sebe. Mirno samopouzdanje i nepostojanje nepotrebne agresije glavni su elementi ovog psa.

Alabai su vrlo ponosni, stoga je potrebno puno truda da počnem poštivati ​​svog učitelja. Tek kad psa osjeti da je pravi vođa pred njim, poslušat će ga. Zato je svakom vlasniku Alabaija preporučljivo da prođe poseban put poslušnosti, tijekom kojeg će psa početi prepoznavati dominantno biće u domaćinu.

Alabai su iznimno oprezni prema strancima, a netko drugi pas lako može skočiti, tako da biste trebali pješačiti s njima na remen. Oni su dobri u djeci, vole se igrati s njima i mogu postati vjernim braniteljima na šetnji.

pregled pasa alabai pasa

Preporučujemo vam da gledate videozapis na kojem možete naučiti puno zanimljivih o pasmini srednjoazijskog ovčara. Videozapis govori o prirodi tih pasa, uvjetima njihovog održavanja, pravilnom odgoju i njezi, prehrani, parametrima štanda za nju.

Prije nego što počnete odabrati štene od Central Asian Shepherd Dog, morate saznati koliko štenci su bili u stelju. Ako više od pet uzimanja nije preporučljivo, jer je rizik od razvoja ozbiljnih bolesti u budućnosti visok. Nije nepoželjno da majka šteneta bude starija od 8 godina.

Sam štene mora biti pokretljiv, zdrav izgled, dobar apetit, biti razigran i aktivan. Vuna bi trebala sjati i na dodir biti gusta, glatka i bez ćelavih mrlja.

Također je potrebno provjeriti štene za udovoljavanje standardima pasmine:

  • škare za ugriz;
  • široka i moćna glava, čelo;
  • usne debele i mesnate;
  • šape ovalnog oblika, komprimiranog u grumen;
  • rep visok, širok u podnožju.

Štene od čistokrvnih ptičica podvrgnu se cuppingu ušiju i repu 3-4 dana nakon rođenja.

Nemojte uzimati previše tanke ili pune štence - postoji mogućnost da su nekako bolesni. Neugodna je i kihanje, vodene oči i kašalj. Neće biti suvišno ispitati uši - ako su unutar čiste, onda je sve u redu. Vlažni nos je znak zdravog psa.

Štene je bolje uzeti od profesionalnih uzgajivača, ili u rasadnicima. Samo tamo možete biti sigurni da se nećete prodati bolesni pas ili bilo koji drugi križ. Možete razlikovati čistokrvan pas od plišane vrste vune. Ne bi trebalo biti dugo, to je znak miješanja s kavkaznim ovčarom.

Ako kuća ima djecu, posebno male, bolje je odabrati kurvu - to će biti smireno i zadovoljavajuće. Ali, kao čuvar je prikladniji pas. Da biste utvrdili koliko je štene podebljano, možete baciti hrpu ključeva na pod. Ako se klinac strašno odmakne od nje i ne pristupa ispitivanju znatiželje - od takvog štene vjerojatno neće ostaviti dobru zaštitu.

Preporuča se uzeti štene Alabai u dobi od 40-60 dana. Pri kupnji potrebno je provjeriti sve dokumente na psu, kao i osigurati inokulaciju.

Nadimci za Alabaija

Alabai je neustrašiv i moćan pas, što znači da njegov nadimak mora biti prikladan. Ali prvo treba pažljivo ispitati psa - možda ima neku vrstu osobina koja će vam reći koje je ime za pse najbolje.

Nije preporučljivo dati psu predugo ime i pozvati ga na neki način disonantan. Ruski ljudski imena alabai također se vjerojatno neće uklopiti.

Za žene, na primjer, možete koristiti ove nadimke: Gerda, Anđa, Palma, Gera, Alva, Terra, Ariel, Bagheera, Gharbi, Storm, Delilah, Tori, Elsa.

A za pse možete odabrati: Buyan, Earl, Emir, Vulkan, Berkut, Conan, Lucas, Tugrai, Džingis, Uragan, Arlan, Ahaz.

Njega i održavanje

U stanu, bolje je ne držati alabai, najbolja mu je mogućnost kuća za selo u kojoj se preporučuje izgraditi kavez za ptice sa šankom za psa.

U nekoj posebno složenoj skrbi ovaj pas ne treba. Prljavština gotovo se ne drži vune i uvijek izgleda čisto. Svako proljeće, Alabai snažno baca, tako da u ovom trenutku treba češljati svakodnevno, po mogućnosti na ulici. Osim toga, s vremena na vrijeme trebate očistiti njegove uši i pandže kandžama.

Alabaijeva hrana

Psi ove pasmine su predisponirani za bolesti zglobova, tako da u prehrani psa treba biti dovoljno hrane s visokim sadržajem kalcija.

Puppy alabai treba strogo biti hranjen prema režimu, 2-3 puta dnevno. U svojoj prehrani treba biti sir, jaja, kefir, povrće. Od mesnih proizvoda najbolje nije prikladno za bilje od masnih govedina, jetru, želudac, srce, bubrege. Od žitarica - riža i heljda. Povrće se može dati štene gotovo sve osim krumpira.

Alabai dijeta za odrasle treba sadržavati teletinu i govedinu, netopljivu morsku ribu, kašu riže i heljde, kao i sirovo i kuhano povrće. Bolje je ne dati kokoši i svinjetinu psa. Hranite psa 2 puta dnevno, strogo u istom satu.

Unatoč činjenici da su Alabai vrlo pametni, teško ih je obučiti. Prije dobi od šest mjeseci, morate trenirati psa naredbe "Ne", "Sjedi" i "Lezi". Ako to ne možete sami, trebali biste prisustvovati tečajevima poslušnosti pasa.

Prednosti i nedostaci alabai

Osjećaji Alabai uključuju njihovu uravnoteženu prirodu, hrabrost i izdržljivost. Oni se hrabro sukobljavaju s drugim grabežljivcima, što može biti mnogo veće od njihove veličine. Zato je Alabayev toliko cijenjen kao stražari.

Nedostatak tih pasa je njihova prekomjerna neovisnost i samozadovoljavanje. Vrlo je teško naučiti nešto - oni će uvijek pokazati svoj karakter, čak i ako poštuju svog učitelja beskrajno. Uz to, Alabay karakterizira pojačana agresivnost prema drugim psima.

Vlasnik povratne informacije o Central Asian Shepherd (Alabay)

Irene

Naš kobile nedavno je okrenuo 5 godina i najbolji pas za zaštitu doma jednostavno ne može naći! Počinje "gunđati", samo se netko pojavljuje u očima dvorišta. I tako dobronamjeran! Djeca u njemu nemaju ništa protiv. Glavna stvar - nemojte se štediti dobrom psu. Pustite da to bude skuplje, ali možete biti sigurni da se neće početi ponašati čudno, samo odrastanja.

pobjednik

Ne znam zašto se ovaj pas smatra tako teško naučiti. Moj alabai je shvatio sve doslovno u letu, već je za 3 mjeseca razumio sve timove. Imamo dvije mačke u kući.

Nije ih volio voljeti, ali djeluje smireno i već su navikli na njega. Ali odmah kažem - onima koji nisu svaki dan spremni hodati s psom satima, bolje je ne uzimati alabai.

Ako svakodnevno ne trpi puno, njegov lik će se početi pogoršavati. "

Alabai je prijatelj obitelji i stražar

Psi u Alabai pasmine (na drugi način - azijski, turkmenski vukodlak, srednjoazijski ovčar) pojavio se više od 4 tisuće godina. Oni su izvorno bili pastirski čuvari, stoga imaju neovisnost, ljubav prema slobodi.

Ova drevna pasmina pasa iz središnje Azije podvrgnuta je teškom prirodnom odabiru već stoljećima. Njihov vanjski izgled i prilično teška, umjerena priroda nastala u teškim uvjetima postojanja, stalna borba s grabežljivcima.

Turkmenski vukodlakovi su uglavnom korišteni za zaštitu stoke, stanova i karavana. To ih je postalo neustrašivo, snažno i ekonomično trošiti svoju energiju.

Psi u Alabai pasmini već dugo vode među pasminama pasa. A ako ovaj srednjoazijski pastir ima ozbiljan odgoj i obuku, nema boljeg straže za njegov dom.

Karakter i odgoj

Zbog činjenice da je Središnji azijski pastičar vrlo svojevoljan, to zahtijeva ranu obuku i socijalizaciju. Čak i u dobi od 6-7 mjeseci, vrijedno je proći kroz nju cjelovit tok poslušnosti. Kada se obučavate, trebate uzeti u obzir sklonost psu na ovu ili onu vrstu posla - zaštitu doma ili borbene vještine.

Središnja azijska ovčja pasa imaju izraženu podnesku gospodaru, ali se ne smije zloupotrijebiti. Ne beskrajno ponovite naredbe "Sjedi!", "Stand!", "Laž", i uzeti pauze.

Türkmenski vukodoljci s dostojanstvom prihvaćaju iskreno zasluženu nagradu, nemoj glumiti, nikada neće trčati nakon vlasnika i vjerno izgledati u očima, kao da pitaju rade li sve u redu. Ne, potpuno su drugačiji.

Vlasnik prepoznaje vođu, ali zahtijevaju poštivanje sebe, odnose na ravnopravnoj osnovi.

Vlasnik bi trebao postati neosporni vođa Alabaija, zaslužiti mu povjerenje, a pas će se stvarno zahvaliti: bit će pravi zaštitnik ne samo svog gospodara nego i članova njegove obitelji.

Alabai nije samo slijepi izvođač vaših timova, već i lukav, pametan i zadivljen, gdje se gubi njegovo dostojanstvo. On nikada neće gledati daleko ako ga pogledate.

Potrebno je snažno suzbijati nepoželjne manifestacije karaktera psa i poticati potrebnu.

Uostalom, stoljećima su Azijci obrađivali vještine nestrpljivosti na prijetnju i trenutačnu reakciju na pojedinačnu borbu s grabežljivcima, u borbi s kojom su obrijali svoje borbene vještine.

Stoga, ako se dogodi neki incident, najbolje je analizirati situaciju vrlo kompetentno i donijeti pravu odluku: kazniti, potaknuti ili čak odvesti psa iz situacije koja je nastala.

Sam Alabai kritički procjenjuje situaciju, stoga ga moramo smireno uvjeriti u logiku njegovih zahtjeva, a da ne kršimo dostojanstvo psa. Azijate ne oprostiti izdaju.

Oni vole jasno definirani teritorij, a ako nema ograđenog teritorija, može ih povećati po vlastitom nahođenju. Zlonamjerni učinak na neželjene posjetitelje prikazan je samo na njenom teritoriju. Na neutralnom - prilično mirnom. Njihovi psi, mačke koje s njima žive u kući, prilično su prijateljski.

Središnji azijski agenti su agresivni prema drugim psima, ali istodobno nikada neće napasti nepozvani posjetitelj, a da ga ne upozoravaju na njihovo nezadovoljstvo s prijetećim urlikom.

Vruća klima, nedostatak vode, skromna hrana i stalna prijetnja grabežljivaca prirodno su utjecali na karakter.

Takvi psi jako su izdržljivi, imaju povjerenje u svoju snagu, neustrašivi su, s čvrsto razvijenim zaštitnim instinktom. Srednjoazijski ovčari imaju vrlo razvijen teritorijalni refleks, stoga su beskompromisni na svom teritoriju.

Postoje razlike u spolu. Ženke su pokretljivije, dinamičnije u ponašanju, lukavost, uporan, ali fizički slabiji od muškaraca, slabiji od njih u rastu i moći, a ne tako nezavisni u akcijama. Muškarci su masivni, moćniji i neovisni u akcijama.

Psi ove pasmine su mirni, neuporni, dobro prilagođeni treningu. Oni mogu savršeno izvršiti zadani program, ali ne smetaju sekundarni čimbenici - podražaji.

Njihov stupanj pouzdanosti u određenim vrstama službene ili ekonomske upotrebe je vrlo visok.

Alabai počinje stupiti na snagu u dobi od oko 1 godine i često se pokušava natjecati s drugim psima u ovom trenutku. Od tog doba bolje je da ih prošetaju psima usporedive veličine.

U mraku, Azijati postaju agresivniji i oprezniji. Stoga, bolje je da ne idete s njima u mraku, ili se odlučite za izlazak za šetnje slobodnim mjestima, i ni u kom slučaju nemojte pustiti od remena.

Oni su savršeno prilagođeni toplini i hladnoći (oni mirno podnose -30 °... -40 °). Ali ako je toplina, bolje je da psa pristupi vodi, a ne samo piti, nego i plivati.

Psi ove pasmine dobro se slažu s djecom. Voljno se igraju s njima, osjećaju odgovornost za njih, štite ih, postaju izvrsni drugovi djeci.

Treba imati na umu da Azijci nisu zatvoreni psi. I premda se mogu prilagoditi životu u ograničenom prostoru malih veličina za njih, čak se naviknuti, ali bolje je da ih ne uzrokuju takve patnje.

S obzirom na karakter, individualnost psa, može negativno utjecati na njezino stanje. Njegova sudbina je zaštita velikih površina pa je najbolje kupiti takve pse za zaštitu kuće, vikendice. Alabai voli otvoreni prostor, bolje ga je držati u dvorištu.

Nadimci za Alabayeva

Alabai je snažan i neustrašiv, ime se mora podudarati.

Pažljivije: nadimak psa može biti "napisan na njezinu licu", ili ponašanje predlaže ideju prikladnog imena.

Općenito, što je ozbiljnije i plemenitije ime Alabaija, to bolje.

Za dječake: Abay, Arnold, Aron Baron, Batu, buran, Valtazar, Vulkan, Zeus, gospodaru Tristan, Cezar, Džingis Schwartz.

Djevojke: Alma, Bagheera, Basta, Vesta, Wilma, Gera, Jae / ins, Irma, Kemin, Lyme, Nika, Roxy, Khiva, Edwan, Elsa.

Vlasnik povratne informacije

Julia

Ja ću reći tako - nisam volio Alabai - sve dok ga nisam kupio. Nerazuman pas s teškom temperamentom ne poštuje neobične ljude. Ali moja djevojka je mačka s njom. Za strance - samo strah nadahnjuje samo njezino spuštanje glave i izgled ispod čela.

Flawless poslušnost poput njemačkog Rottweiler i tako dalje. D. službe ne čekati i ne povrijediti, ali je njegov problem, a povjerenje u svoje sposobnosti, će postići poštovanje, ali ne kucam poštovanje i strpljenje i upornost.

I bolje je uzeti djevojku - za početnike, lakše se slažete!

Ulyana

Uvijek sam imao Alabaija. drugi psi iz nekog razloga ne prepoznaju. Sve ovisi o njegovu stavu i odgoju. Bilo tko treba odgajati! I još više, ako je ovo vaš prvi pas, onda je potreban profesionalni odgoj. Bolje je, ako to sredstvo dopusti, biti u posebnom. škola.

Glavna stvar, moj savjet, u svakom slučaju, ne stavljajte psa na lanac. to nije samo zabrinutost SAO nego i bilo koji drugi! I tako mogu reći, to je lijep pas. Djeca su izvrsna, nikada neće podići svoje glasove. Savršeno daje trening! U svakom je pasu minus, nema idealnog.

Jedina stvar iako ja volim ovu pasminu, ali kao početnik, ne bih savjetovao uzimati. Ovo je ozbiljan pas, kojemu se trebate ponovo baviti i prakticirati.

Oni su tvrdoglavi, i stalno pokušavaju varati, provjeriti vlasnika... Ali vaše poslovanje!

Odabrali smo pogrešan pas koji nam treba, ali ono što želimo...

Odgovori vlasnika o pasmini alabai

U ovom članku smo prikupili nekoliko recenzija o psima Alabai pasmina, koji je u različito vrijeme došao na post www.dogsecrets.ru. Mislimo da će biti zanimljivo posebno za one koji će se kupiti štene ove pasmine.

Referentni broj 1. Alabai - najbolja obrana od lopova

Prebacili smo se iz stana u vlastitu kuću, a tom prilikom odlučili smo ostvariti naš stari san: imati veliki pas. Prije toga imali smo samo igrač terijer. Nisu se žurili s izborom, čekali su dok muž nije napravio kavez za ptice, čitala članke o psima.

U privatnom sektoru, gdje smo se naselili, svi susjedi imali su sramota ili različite križanja pastira. Ova opcija odmah smo odrezali jer, unatoč velikoj veličini pasa, nije bilo puno koristi. Njihova glavna svrha - laja na prolazak ljudi iza ograde, i ako je netko ušao u dvorište noću, nije bilo smisla od pasa.

Na našim susjedima kod takvog stražara čak je i piletina ukradena. Trebali smo pravi stražar, a odlučili smo uzeti Alabaija. Naravno, takav pas odmah nakon igračke terijera - bio je oštar kontrast. Ali imali smo dosta vremena, moj muž je bio umirovljeni vojnik i odmah je počeo podizati psa. Zatim se prebacio na podučavanje, poučavao mu svojom metodom.

Trebao je da pas ne uzvraća, ali je zadržao prekršitelja naših granica. Podučio ga je upravo zbog zaštite naših 10 hektara, tj. On pokazuje agresivnost samo onim ljudima koji se pojavljuju na našim stranicama. Ako ja ili moj muž dajemo zapovijed: "Njegova!", Reggie se smiruje odjednom, ali nastavlja promatrati ponašanje stranaca s zastrašujućim pogledom.

Kao čuvar i stražar, Alabai je po našem mišljenju najbolja pasmina. O njemu već postoji takva slava da ni jedan od lokalnih ljudi u dvorištu ne pokušava ući u dvorište. Važno je napomenuti da morate poučiti psa da ne uzme hranu s tla, jer je došlo do slučaja kada smo našli kobasicu, očigledno bačena kroz ogradu s ciljem trovanja psa.

Pregledni broj 2 Alabai - kazna za ljubitelje

Kupio sam djevojku iz srednjoazijskog ovčara s kolegom koji je imao psa. Moj kolega uvijek je pohvalio svog branitelja i pametnu djevojku, i to isto želim. Pokušavao sam se baviti praktičnim ciljevima: Bio sam bolesnim činjenicom da smo svake ljetne sezone provalili u naš vrt, nakon čega ništa nije ostalo od žetve.

Kupio sam Alice u rujnu, mislio sam da ćemo do sljedeće godine sve podučiti, odrasti i čuvati našu dahu. Uskoro sam shvatio da sam napravio veliku pogrešku. Imamo veliki i prostrani apartman, živim sa svojom majkom i mojom tinejdžerskom kćeri. Stalno sam bio na poslu, moja majka i kćer su se upustili u obrazovanje s Alisom.

Ono što se dogodilo nije izraženo riječima. Alice je brzo svladala sve glavne timove, pametna, čak i previše pametna za psa.

Ona obavlja ove naredbe samo kad ima raspoloženje, a ostatak vremena čini sve što želi. Nekoliko mjeseci u našem stanu bio je veliki nekontrolirani pas koji nas je odbio slušati.

Posljednja slama mojeg strpljenja bila je trenutak kada sam uhvatio psa da jede moje cipele.

Kad sam ih počeo odvlačiti, Alice me zareži i zagrize. Odmah se pojavi ideja o odricanju, ali tko će odraslog, velikog, nekontroliranog i agresivnog psa. Morao sam ići na drugi način: prijaviti se za tečajeve. Obilazili smo se pojedinačno, budući da nije bila navikla na društvo drugih pasa, a ona je pokušala ne samo da ih ugristi, nego da ih ugrize.

S njom sam prolazio kroz nekoliko tečajeva, plaćajući znatnu sumu, moram reći, trening je bio dovoljan za Alice. Svakako smo postigli određeni uspjeh, sada me nehotice poslušava, ali njezin stav prema ostalim članovima obitelji, blago je poznat.

Čini se da kad nisam kod kuće, ne dopuštam majci iz stana, leži pred ulaznim vratima i zavija. Zato morate zatvoriti psa na balkonu. Općenito, za ne-profesionalce i za one koji žive u stanu, Alabai je težak test. Kad ćete ga započeti, vagajte svoju snagu: fizičku i moralnu.

Pregled # 3 Alabai je naš najbolji prijatelj

O Alabai napisati puno dobro i loše, ali svi ističu da ovaj pas nije za stan, s kompleksnim karakterom, zahtijeva strogi obrazovanje. Vjerojatno smo dobili atipični alabai, ili smo našli pravi ključ, ali za našu obitelj postao je najbolji prijatelj.

Živimo u stanu, odlučili smo započeti Alabai, jer smo došli do zajedničkog mišljenja cijele obitelji o izboru pasmine. Volimo najveće pse, u početku, zaista, razmišljali su o sv. Bernardu, ali on je previše flegmatičan i volimo aktivan način života.

Naš Alabai - ovo nije strašna babay, koja govori strašnu priču.

Grand je u potpunosti socijaliziran, vozi automobilom, javnim prijevozom (u njuškama), hoda s drugim psima na psu, ali se agresivnost pokazuje nepoznatim psima.

Ali lokalni psi već su uspostavili raspored za svoje kućne ljubimce, a samo "povjerljivi" prijatelji dolaze s nama u šetnju.

Zimi nam omogućujemo djeci i njihovim prijateljima domaće dvokrilne sanjke. Nema problema s poslušnošću i poslušnošću, iako se, naravno, moj suprug mnogo bavio s njim, a od djetinjstva je bio dogman i služio u vojsci uz granicu s psima. Možda je to tajna naše idile, ali naš Grand je za nas, ne toliko zločasni čuvar kao prijatelj.

Timovima "Fas!" I "Alien!" Njegov muž nije uopće naučio, ali savršeno razumije naredbu "Zaštita!", Čuvajući ne samo zasebnu stvar, već i stan, automobil, djecu. Naravno, znajući kakva je slava o Alabai, ako idemo negdje s njim, stavili smo njušku, samo u slučaju, da ne izazivamo agresiju protiv protivnika velikih pasa.

Central Asian Shepherd Dog - Alabai: karakteristike pasmine, recenzije i detaljan opis

Alabai - Central Asian Shepherd Dog je jedna od najstarijih pasmina pasa koja nas je došla u izvornom obliku. Moćni, veliki turkmenski vukodlakovi rođeni su s instinktom čuvara.

Oni su veličanstven i neustrašiv, rang među najmoćnijima na svijetu, a priori nadahnjuju poštovanje. Sve ili gotovo sve o Alabaiu u detaljanoj recenziji.

Povijest podrijetla

Središnji azijski pastira pripadaju skupini molosaca. Predci su drevni egipatski, asirski psi. Među progenitorima pasmine bili su mongolski pastiri, tibetanski mastifi.

Alabai je konačno nastao prije oko četiri tisuće godina. Izbor je napravljen na prirodan način. Psi čuvali su karavane nomada, stada pastira. Zaštita imovine od strpljivih vukova, preživjeli su najsnažniji pojedinci.

Vukove su bile uobičajene u središnjoj Aziji. Od Afganistana do Južnog Urala. Od Kaspijskog mora do Kine.

Važno! Turkmenski vukodluk čiste krvi nacionalno je blago Turkmenistana, zabranjeno je izvoziti izvan zemlje.

U 18. stoljeću biolozi su bili zainteresirani za turske ovčje pse. Znanstvenici su pokušavali izvesti poslušniju inačicu prijelazom. Pokušaji su bili uzaludni.

Opis pasa

335 od 13.10.2010. "Central Asia Shepherd Dog", skupina 2 "Pinschers i šnauceri, molossi, planinski i švicarski pilići".

Odjeljak 2 "Molossi".

FCI standard specificira dimenzije odraslih alabai:
Visina na grebenu: za muškarca najmanje 70 cm, za ženu najmanje 65 cm. Poželjno je imati veći rast dok promatra harmonija dodavanja.

Težina: za muškarca najmanje 50 kg, za žene najmanje 40 kg.

Central Asian Shepherd: opis pasmine uključuje moćno tijelo, široko prsa i leđa. Odlikuje ih široka, masivna glava s ravnim čelom, velika crijeva s velikim crnim ili smeđim nosom. Oči široke postavljene, okrugle. Malo ušice su oblikovane u trokutastoj boji, a ponekad ih zaustavlja - standard dopušta obje mogućnosti.

Trbuh je malo odabran. Visina u grebenu malo nadilazi visinu u sakrali. Šape su kompaktne i jake.

Pažnja molim te! Dopušteno je kopiranje repa prema standardu, prirodni rep ima jednaku vrijednost za izrezani rep.

Vuneni kaput je grub, krut, ravna, s debelim podslojevima. Ovisno o duljini dlakom razlikovati psi s kratkom (3-5 cm), susjedni tijekom dlačica i duže (7-10 cm), tip dlaka tvori grivu srednji na vratu, iza ušiju noils, stražnje strane udovi i rep.

Standard je dopušten bilo kojoj boji, osim genetske plave, genetske smeđe boje u bilo kojoj kombinaciji i kapi.

Koliko živih Alabaija? Očekivano trajanje života s pravilnom skrbi u prosjeku je 12-15 godina.

Alabai: karakteristike pasmine, recenzije

Karakteristike karaktera

Tijekom svog postojanja, Alabai su se uglavnom koristili za zaštitu stoke, karavana i stanova domaćina, podložno ozbiljnom prirodnom odabiru. Teški uvjeti postojanja i stalna borba s grabežljivcima oblikovali su vanjski izgled i narušili karakter ovog psa, učinili su ga snažnima, neustrašivima, poučavali se štedjeti energiju.

U mjestima primordijalnog nastanjivanja, središnjih azijskih pasa koristi se uglavnom za zaštitu stada od grabežljivaca, ali i kao psi čuvara. Oni su karakterizirani neovisnom linijom ponašanja, oni neće služiti zbog hrane. Umjesto toga, s dostojanstvom, oni će uzeti hranu kao nagradu za službu.

Neće skrenuti pogled s pogleda, ali ponosno i mirno gledati dolje - ovo je najbolje karakteristike Alabaiove pasmine. Oni vole misliti, donositi odluke i odbiti ispuniti zapovijedi domaćina koji smatraju nepristojnim.

Alabai su flegmički, uravnoteženi. Ne vole pokazati agresiju, baciti se u bitku. Oni će uskoro biti upozoreni s lahorom ili režanjem da ne mogu razbiti svoje granice. Alabai: karakteristike pasmine, svjedočanstva ukazuju da se u rijetkim slučajevima pretvaraju u divlji borac.

Važno! Alabai užasno ne voli pijanice i upad u njegov osobni prostor.

Azijci dobro postupaju s djecom, ali ne dopuštaju besplatan tretman. Vrlo dobro komuniciraju sa svojim kolegama plemena, ulaze u stado i prepoznaju svoje mjesto tamo.

trening

Central Asian Shepherd: Karakteristike pasmine ne dopuštaju obuku i osposobljavanje neiskusnih uzgajivača. Obrazovanje Alabai kod kuće bi trebalo početi gotovo od rođenja pod vodstvom kinologa. Do tri mjeseca, vukodlakovi se formiraju u nezavisnu osobu i utvrđivanje utvrđenog ponašanja će biti puno teže.

Pažnja molim te! Zabranjeno je uzrokovati bol u Alabai. Trebali biste isključiti krikove, iznenadne pokrete. Pas može izaći iz kontrole, maim.

Azijate bi trebalo podučavati dati hranu vlasniku. Tako štene uče tko je čelnik čopora. Ne možete uživati ​​u kućnim ljubimcima - brzo preuzimaju vladine vlasti u njihove šape.

Dosta brzo pastiri počinju izvoditi standardne naredbe. Pa ipak, obrazovanje psa treba povjeriti specijalistu treninga.

Vlasnik povratne informacije

Vlasnici pasa središnjih azijskih pasa su jednoglasno u svom mišljenju o pasmini. Dodijelite isti plus i minus.

Yaroslav, Chelyabinsk.
"Ja sam vlasnik adekvatnog predstavnika ove pasmine s izvrsnim pedigreom. Mukhtar je pravi prijatelj. Dobar čuvar. Omogućuje djeci da se objesi na sebe. Preporučujem onima koji žive u ruralnim područjima. Nedostatak - sklon je donositi neovisne odluke. "

Eris, Korolev.
"Najbolji pas u mom životu! Veliki branitelj. S njom se nisam bojao ići nikamo. Vrlo vjeran prijatelj. Ron je bio uravnotežen, ali s vlastitim mišljenjem. Živjela je s nama 17 godina. Prošle su tri godine otkad je otišla s nama, ali još uvijek ne mogu dobiti novi pas. Alabayka je bio previše dobar. "

Slavyan, Khmelnitsky. "Pas je prijatelj, pas čuvar. Alabai je prirodno izvedena pasmina ovaca. Imaju visoku inteligenciju, izdržljivost. Oni su nepretenciozni. Nema praktički nikakvih cenzure. Jedini negativac je bezobziran. "

i njegu

Central Asian Shepherd je nepretenciozan u sadržaju. Vuna joj je otporna na prljavštinu. Čak i nakon spavanja na tlu, Alabai izgleda uredno.

Preporuča se dva puta godišnje kupati pse. Za vrijeme mulja potrebno je češljati kosu. Povremeno biste trebali rezati nokte, očistiti uši.

Predstavnici ove pasmine imaju izvrsno zdravlje. Posjet veterinara potreban je samo za cijepljenje.

Vukodjelac treba šetati. Poželjno je imati različite putove. Pazite na uzicu, njušku.

U prehrani alabai bi trebao izmjenjivati ​​juhe i čvrstu hranu. Prisutnost vlakana je neophodna. Zimi, branu se dodaju na jelovnik, u ljeto - zelje, povrće.

Osnova prehrane - proizvodi od mesa: odrezak i unutrašnjost, tvrda govedina. Moraju raditi s čeljustima za zubno zdravlje, desni.

Nemojte preopteretiti azijsku. Ovo je puna problema s probavom. Idealan je oblik psa, čije rebra ne izlaze, ali se lako mogu proučavati.

Središnja Azija Pastiri su idealni čuvari za privatne kuće. Bez inhibicije, posjeduju izvrsno zdravlje i stabilnu psihu, imaju svoje mišljenje.

Osim toga, pogledajte video o Alabai psu: opis pasmine, karaktera i još mnogo toga.

Alabai pas, pasmine i svjedočanstva

Central Asian Shepherd, ili Alabai, karakteristika pasmine, mišljenja, standarda i značajke ovog najstarijih pasmina pasa, povijesni distribucija koja je vrlo popularna među ljudima srednje Azije, mi ćemo pogledati u ovom članku.

Malo o psima pasmine Alabai: povijesna referenca

Povijesno gledano, ime Alabaiove pasmine nije sasvim točno. Alabai je određena boja psa, točan naziv za pasminu je Središnji azijski pas.

Međutim, ime pasmine pasa Alabai držalo se, a trenutni uzgajivači primjenjuju ovaj pojam. Središnji azijski pas je najstariji pasmina pasa na svijetu.

Opis pasmine može se naći u dokumentima prapovijesti prije tisuću godina.

U početku, Alabai pasmina pasmine dolazi iz središnjih regija Azije. Još jedno popularno ime za uzgajanje je vukodjelac, to je čudak vukova. Svrha psa bila je zaštita i zaštita stoke, koja je relevantna za ovaj dan.

Središnje Azije Pastiri uzgajati Alabai smatra najpouzdaniji za zaštitu životinja, kao što je pas hrabro i nemilosrdno brani svoj teritorij od uljeza. Važno je napomenuti da se u Turkmenistanu, Central Asian Shepherd Čistokrvni ili turkmenski Alabai, smatra nacionalnim blagom i zabranjeno je izvoz iz teritoriju Republike.

U drugim zemljama, primjerice Uzbekistanu, čistokrvni ovčari srednje Azije imaju još jedno ime - buribossar i kazahstan - tobet.

U literaturi postoji podatak da je izveden iz vrste alabai Khyi i prirodnim uzgoju i odabiru tijekom četiri tisućljeća, ima veliku površinu od distribucije Kaspijskog mora do Kine, a južnim Urala do Afganistana. Pasmina Alabaijeva pasa, karakteristična za prirodne osobine:

  • velika snaga;
  • gruba koža;
  • snažne čeljusti;
  • izvrstan aparat za disanje;
  • borbene kvalitete pobjednika.

Alabai je pas koji je neophodan pomagač u zaštiti skloništa pastiraca i drugih predmeta pod različitim klimatskim uvjetima.

Opći dojmovi i standard uzgoja

Od srpnja 1990. godine, Državni agroindustrijski odbor Republike Turkmenistana službeno je registrirao alabai.

Standard pasmine odobrio je Međunarodno društvo kineologa 1993. godine kao srednjoazijskog ovčara. Opći standard plemena:

  • veličina mužjaka do 70 cm, kuja do 65 cm;
  • ustavni tip - neravnomjeran;
  • kostur je masivan, s dobro razvijenim mišićnim sustavom;
  • debela koža, elastična i elastična, s dobro razvijenim potkožnim tkivom;
  • nervozno i ​​mentalno stanje je uravnoteženo;
  • mužjaci su mnogo moćniji i masivniji od kuja;
  • aktivna zaštitna reakcija.

Turkmenski Alabai: ima stijene odlikuju hrabrošću, zaštita instinkt, sposobnost da se odupre agresivnost, upornost i hrabrost, izvrsnu izdržljivost i otpornost na bol. Sva spomenuta obilježja ove pasmine omogućuju nam da preporučamo srednjoazijskog ovčjeg psa kao čuvara.

Izgled Alabaija: opis pasmine

Glava Alabaija je masivna, lubanja su široka, proporcionalna tijelu, što odgovara spolu, s dobro nabijenim prostorom pod očima. Prijelaz lubanje od čela do nosa jedva je vidljiv.

Superkirijski lukovi su izraženi i simetrični. Papules kratko i oko 1/3 duljine glave. U profilu, lubanja izgledaju poput tupog klina s značajnom gornjom pristranosti. Donje čeljusti su ljepljive.

Zubi su bijeli, jaki, veliki, široki u podnožju, u neposrednoj blizini jedni drugima. Sjekutići se distribuiraju u liniji s okluzijom giljotinskog tipa.

Uši u Alabai su male i niske. Svrstavanje ušiju regulirano je normama zakonodavstva pojedinih država.

Oči Alabai su male, okrugle, široko razmaknute jedna od druge, izravno proporcionalno smještene. Boja očiju može biti različitih nijansi s obzirom na boju vune ili nešto tamnije. Izgled je tmuran, nevjeran, ali siguran.

Vrata su kratka, snažna i mišićava, s kružnim presjekom.

Tijelo psa je moćno, duljina je dulja od visine u grebenu. Prsa su široka, duga i okrugla, s produžetkom na ramenima. Torakna kralježnica strši se odmah iznad struka. Os kraljeznice je stabilna, široka, s blago zakrivljenim krajem. Remen je širok, mišićav, ravno.

Rep pas psa izgleda sablje, obično na bazi.

Prednje i stražnje noge pasa su jake, s jakom strukturom kostiju. Kutovi artikulacije su prosječni. Šape su kompaktne, imaju jak ovalni oblik.

Težina odraslog psa je između 40 i 85 kg i više.

Karakterne osobine turkmena Alabai

Ovi psi ne znaju strah, a glavna obilježja srednjoazijskog ovčara su hrabrost i neustrašivost.

Razlog tome su karakteristični znakovi razvijen od milenija u pasmini koji Alabai, bez oklijevanja, napadaju neprijatelja kada zadire u svoj teritorijalni integritet.

Unatoč strašan pogled na turkmenski Alabai pasmine obilježje je da je sve njegova agresija, on usmjerava na druge pse, tako da osoba ne treba bojati vučjak.

Međutim, to ne znači da će nepriznati gost biti zanemaren od strane psa. Genetski, utvrđeno je da je središnji azijski pasji najaktivniji u večernjim satima i noću, pokazujući sve njegove čuvarske i zaštitne kvalitete. Ne biste trebali zaobići nečiju imovinu pod pokrivenost noći, što "plijen vukova" štiti pouzdano.

U krugu članova obitelji ovaj se pas ponaša šarmantno, a poznat je po svojoj razigranosti, veselom karakteru. Nema više zanimljivih družitelja za šetnice od turkmena Alabai. Pas (slika u nastavku) vrlo je poslušna i dobrodošla. Međutim, postoji jedan problem: strani psi su uzrok zabrinutosti, što se srednjoazijski pastir još nije uspio nositi.

Zahvaljujući smislu smrti, alabai bez upozorenja neprijatelja (ugriza, lajanje, itd.) Može uhvatiti glavu nepoznatog psa i ugristi lubanju. Stoga, unaprijed morate brinuti o sigurnosti, odabirom odgovarajućeg mjesta za hodanje.

U domaćem okruženju, kada Alabai bude u krugu svojeg čopora, ovaj pas čuvar neće povrijediti ni piletinu, što će biti pouzdano zaštićeno i blokirati svaki pokušaj klizanja iz dvorišta majstora. Ove kvalitete čuvara čine psa jednostavno neophodnim pomoćnikom u zaštiti i zaštiti domaćih životinja.

Još jedna atraktivna kvaliteta turkmenskih vukodlaka je njegova intelektualna sposobnost. Dajući Alabai servisne naredbe, pas sam određuje situaciju i odlučuje o potrebi izvršavanja naredbi domaćina.

Primjer su česti slučajevi kad pastir, gledajući invaziju nepozvanih gostiju (vukova), daje zapovijed da zaštiti svoja stada. Sam pametni pas određuje sigurnu udaljenost, au slučaju kršenja teritorijalne granice, lagano reagira na grabežljivca.

Međutim, takvo samozavaravanje ne bi trebalo poticati, čime bi se stvorila neovisnost psa i samopouzdanje. Oporba prema vlasniku pasmine može imati negativan utjecaj u budućnosti.

Vlasnik srednjoazijskog ovčara trebao bi, od svojih štenci godina, posvetiti vrijeme za ozbiljan rad u podizanju psa i dosljedno se uključiti u obuku svog ljubimca.

Obrazovanje i obučavanje osobitosti Središnje Azije Pastirski pas

Glavno stanje u odgoju turkmenskih vukodlaka je upornost i ustrajnost vlasnika. Mirnoća i strpljenje su glavne osobine uzgajivača turkmena Alabai. Štenci punoljetnih pasa vrlo su ljubazni i voljno vide sve nove timove, vjerno i ljubazno dolaze u kontakt s vlasnikom, što olakšava trening pasa.

Međutim, ako je uzgajivač dobio psa od adolescencije, naviknut na nepoštivanje, a zatim se preobraziti, to može biti učinjeno s velikim naporom ili pribjegavanje pomoći iskusnog cinologa. Nakon što je pokazao slabost, vlasnik gubi nadzor nad psom, a ne može biti pitanje neupitnog podnošenja.

Kako bi se suzbilo agresiju na turkmenski Alabai s drugim psima, morate još naučiti štene pastira do dobrosusjedskih odnosa s drugim članovima pas pasmine.

Za to je potrebno provesti zajedničke šetnje, au slučaju agresije odmah ga potiskuju.

Ovo je vrlo važno ako će vaš četveronožni prijatelj u budućnosti predstavljati svoju pasminu na raznim izložbama i festivalima psa.

Pravila za održavanje i brigu o pasmini

Primijetio je da su predstavnici turkmenskih Alabai pasmina vrlo nepretenciozni i ne zahtijevaju svoje životne uvjete. Naravno, za takav diva potrebno je odvojiti mjesto prebivališta. U ovom slučaju to je prostrano ograđivanje na području vašeg domaćinstva.

Prirodni instinkt za slobodni život u planinama ili stepama nužno će utjecati kasnije, jer je žudnja za životom nomada u psu postavljena na genetskoj razini. Stoga je neophodno dati psu što je više moguće pristup slobodnim šetnjama kroz dvorište.

Središnji azijski pas je u gradskom stanu spora smrt za psa.

Posebna pozornost treba posvetiti prehrani srednjoazijskog ovčara. U razdoblju formiranja, koji završava 3-4 godine, potrebno je pratiti dovoljnu količinu kalcija u hrani, što je vrlo važno za takav masivan pas kao Turkmen alabai.

Naravno, hranjenje vašeg ljubimca nije problem pluća. Psi je bio energičan i ispunio sve zadatke, mora biti zasićen bjelančevinama i vitaminima i mineralima.

Pravilno odabrana hrana nije samo energija psa, već i vanjske kvalitete.

Možete dobiti kvalificiranu pomoć pri izboru prehrambenih komponenti tako da se obratite specijaliziranim rasadnicima koji su uzgojne pasmine srednjoazijskog ovčara.

Uobičajene bolesti i njihovo liječenje

Najslabije i najugroženije mjesto Turkmenaca Alabai su zglobovi udova. Sve vrste artritisa, artroze, miozitis, tendinitis i drugih bolesti dijelova zgloba - glavna prijetnja pasmini.

To je zbog ogromne tjelesne težine i povećanog opterećenja.

Međutim, možete smanjiti rizik u slučaju kada je pas konstantno na otvorenom i prima potrebnu količinu vitamina i mineralnih dodataka u svojoj prehrani.

Sadržaj stanovanja ili ograničavanje pokretljivosti može dovesti do poremećaja kardiovaskularnog sustava, pun je razvoja bolesti poput infarkta miokarda, srčane aritmije i drugih bolesti. Genetske abnormalnosti su kriptorhidizam kod muškaraca i neplodnost kod žena.

Ako pas ima problema s radom endokrinog sustava, onda to utječe na izgled. Kaput postaje tup, oči su bolne, Alabai postaje neaktivan, au nekim slučajevima i agresivno biće. Obvezni posjet veterinara glavni je uvjet za držanje takvog velikog psa.

Odabir štene od turkmena alabaija

Odabir šteneta koji bi ispunio sve vaše zahtjeve i želje u izgledu nije lagan zadatak. Ova pasmina karakterizira velika plemenska heterogenost koja može utjecati na standarde u budućnosti. Potrebno je pažljivo pregledati rodovnicu vašeg kućnog ljubimca i obratiti pažnju na izgled svojih roditelja, djedova i baka.

Ovaj Turkmen Alabai može se kupiti od pouzdanih i dokazanih uzgajivača, koji cijene ugled svoje rodoslovne rodovnice. Stjecanje elitne pasmine, naravno, vrijedi puno novca. Stoga, budući vlasnik turkmenskih Alabai bi trebao raspraviti sve prednosti i nedostatke, a tek onda dobiti psa koji će donijeti radost svim članovima obitelji.

Zanimljive činjenice

  1. Tamo gdje žive Turkmenci Alabai, nema škorpiona, pauka i zmija.
  2. Među najvećim psima, srednjoazijski pas ovjekovječio je 8. mjesto.
  3. Od turskog jezika, riječ alabai prevedena je kao višebojna.

  • Najveći u pasmine pasa je priča buldožer klinac, vesivshaya 125 kg uz povećanje od 2 m. Dnevni obrok takvog „beba” je 5 kg izbor mesa i 10 kg žitarica.

    Ako niste promijenili mišljenje o pokretanju ove pasmine, potražite odgovorne uzgajivače.

    Pas Alabai, karakteristike pasmine i odgovori su zadnji put promijenjeni: 13. srpnja 2016. Maxim Bartseva

  • Pročitajte Više O Psima

    Trening kavkaske ovčari

    Trening Kavkavski pastir izvrstan je čuvar, posvećen i hrabar prijatelj s jakim karakterom. Glavni znakovi rodoslovlja uključuju uravnoteženu psihu i visoku sposobnost učenja. Ali budući da su predstavnici ove pasmine skloni dominaciji, nezavisnosti, ponekad su tvrdoglavi, morate znati kako pravilno obrazovati štene kavkaski pastir.

    Pug - fotografija pasa s detaljnim opisom

    Trening Karakteristike pasmine PugMops je mala ukrasna pasmina, pratilac pasa. Smatra se jednim od najstarijih pasmina na svijetu. Oni su aktivni i veseli, vole pozornost i naklonost.